Stefanović: Ugovor sa Rauchom - finansiranje stranaca, propagandnog filma i osiromašivanja Srbije 1Borko Stefanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ugovorom koji je nedavno zaključila sa fabrikom Rauch, Vlada Srbije nastavila je svoju politiku enormnog subvencionisanja stranaca i podsticanja rasta siromaštva u Srbiji, rekao je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

Kako je naveo Stefanović, ovaj ugovor predviđa isplatu 2,2 miliona evra finansijske podrške uz obavezu Rauch-a da zaposli samo 30 radnika koji će primati platu 20% veću od minimalca.

“Jednako skandalozno je to što je ugovorom predviđeno i da Rauch snimi propagandni film o realizaciji investicije koji država može bez naknade da koristi za strateški marketing, iz čega se jasno vidi da se ne finansiraju radnici već državna propaganda”, istakao je Stefanović.

On je upitao i koje su granice ludila u subvencionisanju stranih investitora, kada za jednog novozaposlenog u fabrici Rauch u Koceljevi država daje 73.000 evra.

“Ovim je nastavljena praksa rasipanja novca strancima za otvaranje jeftinih radnih mesta, bez transfera novih znanja i tehnologija, čime se samo podstiče rast siromaštva u Srbiji”, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari