Šutanovac: Rusija pokušava da zakuca Srbiju van EU i NATO 1Dragan Šutanovac Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Bivši ministar odbrane Srbije i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je večeras da je Srbija pod desantom i ozbiljnom aktivnošću da se spreči bilo kakav evropski put i da je „špijunska afera“ u Srbiji pokušaj da se izvrši politički uticaj i politički pritisak.

Šutanovac je u Utisku nedelje rekao da je u prethodnom periodu moglo da se vidi kako je Rusija prošla u Crnoj Gori i Makedoniji i da im je sada Srbija poslednje utočište, te da će pokušati maksimalno da „zakucaju Srbiju“ da ostane van EU i NATO i pod njihovim jakim uticajem.

„Videli smo na koji način su prošli Rusi u Crnoj Gori i Makedoniji. Njihovo poslednje utočište je Srbija i oni će obaveštajnim radom maksimalno pokušati da utiču ne samo na prikupljanje obaveštajnih podataka, što rade sve zemlje sveta, nego će i politički uticaj da iskoriste i pokušaju da zakucaju Srbiju da ostane van EU i NATO i pod jakim uticajem Rusije što se ovde u Srbiji u poslednje vreme i sprovodi“, rekao je Šutanovac.

On je kazao da Srbija nema toliko velike tajne i da misli da više vredi tajna kako se pravi Koka-kola nego sve sprske tajne i da je afera u koju je umešan službenik ruske ambasade u Srbiji samo pokušaj desanta protiv evropskog puta Srbije.

Šutanovac je naveo i da su zvaničnici Rusije govorili da će podržati svako rešenje o Kosovu i svaki dogovor koji postignu Beograd i Priština, a da su se u poslednje vreme vratili na ono koje je u skladu sa Rezolucijom 1244.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari