Sutra o "ujedinjenju" Mitrovice 1 (arhivska fotografija- Kosovska Mitrovica) Foto: www.wikipedia.org

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri sazvao je za sutra hitnu sednicu skupštine opštine povodom, kako je rekao, „ujedinjenja Mitrovice“, preneo je KoSSev.

Bahtiri je najavio održavanje ove sednice prilikom obilaska kule Ise Boljetinca.

„Pokretanje inicijative za izmenu Zakona br. 03 /L-041 o administrativnim granicama opština, u cilju ujedinjenja Mitrovice,“ navodi se u saopštenju ove opštine.

Predsedavajući Skupštine opštine Jeton Ujkani potvrdio je da je sednica sazvana na inicijativu gradonačelnika Agima Bahtirija kako bi razgovarali o predlogu izmene zakona o administrativnim granicama opština, prenosi Kallxo.

Vlada Kosova nije upoznata sa inicijativom za „ujedinjenje“ Mitrovice gradonačelnika Južne Mitrovice Bahtirija rekla je portparolka Vlade Kosova Donjeta Gaši u odgovoru za Kallxo. Istakla je da su samo videli medijske navode, ali da još nisu razgovarali o tome, ali da će ubrzo to učiniti i izneti stav.

Fatmir Matoši iz AKR, stranački kolega Bahtirija, rekao je da je ovo inicijativa „pojedinca“, a da stranka o tome nije razgovarala.

„Mi kao stranka nismo pričali o tome, ne mogu reći da mi to podržavamo ili da se protivimo tome“, rekao je Matoši, dodajući da je dobro održati sastanak i čuti kako razmišljaju drugi. Najava ujedinjenja usledila je u jeku najnovijih tenzija usled podizanja carinskih dažbina za srpske proizvode na 100 odsto i posle ostavke četiri gradonačelnika, odnosno njihovog saopštenja da su na Severu prestale da postoje kosovoske opštinske administracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari