Tepić podnela krivičnu prijavu zbog ugrožavanja bezbednosti u Jagodini (VIDEO) 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIĆ

Potpredsedica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić podnela je danas krivičnu prijavu policiji u Jagodini zbog ugrožavanja bezbednosti tokom njene konferencije za novinare u tom gradu.

Konferenciju za novinare o privođenju dve funkcionerke SSP ometale su pristalice vlasti u Jagodini, koji su se okupili i skandirali protiv nje i predsednika SSP Dragana Đilasa.

„Odbornik Prave Srbije u Skupštini grada Jagodina Dušan Marković sve vreme je nasrtao i odgurnuo me bez ikakvog razloga. Ušli smo u zgradu policije, pa je došlo do rasprave sa policijom. Došao je i jagodinski tužilac, a razgovarale smo sa načelnikom PU Jagodina“, izjavila je Tepić za N1.

Tepić je rekla da se to incidenta došlo naočigled „20 policajaca u uniformi i desetak u civilu, dešava fizički kontakt a da policija na apel okreće glavu“ i da je to sramota.

Dodala je da je od tužioca dobila garancije da će taj incident biti rasvetljen.

Tepić je za agenciju Beta ranije danas rekla da izjavu policiji daje zbog odbornika u Skupštini Jagodine Dušana Markovića koji je, kako je navela, „urlao“ i imao „fizički kontakt“ s njom tokom konferencije.

„To je prvi put da baš neko toliko dođe do nasrtaja, sreća da su moje kolege stale između nas“, kazala je Tepić za Betu.

Tepić je tokom konferencije upitala je da li je „maricom“ priveden u policiju i jagodinski pravobranilac Vladan Petronijević, protiv koga su dve funkcionerke podnele krivičnu prijavu zbog navodnog lažnog prijavljivanja.

Funkcionerke SSP iz Jagodine Katarina Jokić i Jelena Kostić privedene su prošle nedelje „maricom“ na informativni razgovor pod optužbom da su širile paniku na društvenim mrežama, nakon što su od gradskih vlasti tražile da se sednice Skupštine održavaju javno i da se građanima saopšti na šta se troši njihov novac.

„Ljudi iz policije su postupali po lažnoj prijavi gradskog pravobranioca Vladana Petronijevića i umesto da ih lepo pozovu, oni su poslali ‘marice’ po njih“, kazala je Tepić na konferenciji ispred Skupštine Jagodine.

Skupština Jagodine negirala je danas optužbe potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić da su ulaz u tu instituciju blokirali članovi kik boks kluba „Palmini tigrovi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari