Tončev očekuje mesto potpredsednika SPS 1Foto: Danas

Predsednik SPS Ivica Dačić najavio je krupne promene u vrhu socijalista. Dugo odlagani izbor najviših funkcionera partije se privodi kraju, a mnogi istaknuti socijalisti očekuju funkcije u samom vrhu. 

Pre svega, tu je Aleksandar Antić, ministar energetike, ali i Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa. I Đorđe Milićević, šef poslaničke grupe socijalista u Skupštini Srbije ima velike šanse, a i sam Dačić ga je izdvojio kao favorita.

Prvi čovek socijalista na Jugu, Novica Tončev, koji je i narodni poslanik i šef Surduličkog SPS, takođe očekuje jednu od najviših funkcija u partiji. Kako pišu lokalni mediji, Tončev je čest kritičar rada partije, ali i pojedinih funkcionera. Takođe, javno se založio za proveru diploma  svih funkcionera SPS, kao i smenu funkcionera koji su učesnici (brojnih) afera. Treba podsetiti i da je rođeni brat Tončeva, Ivica Tončev, blizak saradnik Dačića i drugi čovek MIP-a. 

Tončev ima jedan od najboljih rezultata na lokalnim izborima, ne samo kada je SPS u pitanju, već i druge stranke. Da li će, pre svega Dačić, ali i ostalo rukovodstvo socijalista ceniti ovaj rezultat, ili će voditi nekim drugim aršinima – saznaćemo uskoro.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari