Traže poništenje prve sednice 1Foto: FoNet

Lista „Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić, muftija“ podnela je krivične prijave protiv potpredsednika i sekretara Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Saita Kačapora i Mirze Hajdinovića, zbog kršenja odredaba Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, Statuta i Poslovnika o radu BNV i falsifikovanja zapisnika sa prve sednice Veća.

U obrazloženju se navodi da je Sait Kačapor, predsedavajući prve sednice BNV, „tom prilikom svesno i namerno učinio niz zloupotreba i nepravilnosti“. O tome je obavešteno Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i pokrenut je postupak za poništenje te sednice. Hajdinović je kao tehnički sekretar bio dužan da se stara o zapisniku i tačnosti podataka, ali „nakon reakcije resornog ministarstva zbog zloupotreba i nelegalnih radnji na prvoj sednici BNV“ Hajdinović i Kačapor su pokušali da to prikriju falsifikovanjem zapisnika.

Prva sednica novog saziva BNV održana je iz dva dela, izbor predsednika i izbor potpredsednika i Izvršnog odbora. Oba puta su predstavnici liste „Matice bošnjačke“ ukazivali da se krše zakonske odredbe i normativni akti Veća i tvrdili da je izbor predsednika i izvršnih organa nelegalan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari