U Crnoj Gori nema potvrde najave dolaska predsednika Srbije 1Foto: Beta/Darko Vojinović

Crnogorska vlast i Mitropolija Crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve nisu se danas oglašavale o tvrdnjama medija da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić „Badnji dan (6. januar) provesti sa Srbima na severu Crne Gore“.

To bi bio prvi put da Vučić poseti Crnu Goru od 2012. godine, kada je njegova SNS na vlasti u Srbiji.

Dok crnogorski mediji prenose tvrdnju da će Vučić u ponedeljak, na Badnji dan, doći na sever Crne Gore, Agencija Beta danas u Vladi i Predsedništvu nije mogla dobiti zvaničnu potvrdu, već je nezvanično rečeno da su i oni o tome saznali iz medija.

Nije se oglašavala ni Mitropolija Crnogorsko-primorska, a na pitanje da li je ona organizator posete, Agenciji Beta je rečeno da se obrati Eparhiji Budimljansko-nikšićkoj koja deluje na severu Crne Gore.

Nema ni reakcija opozicije, već crnogorski mediji prenose izjave lidera Demokratskog fronta, Andrije Mandića i Milana Kneževića, date medijima u Srbiji.

Mandić je rekao da bi poseta Vučića bila „veliki dan za njih i za opšte jedinstvo srpskog naroda“, a Knežević da će, ukoliko Vučić provede Badnji dan sa Srbima u Crnoj Gori, to biti „snažna poruka o zajedništvu i neraskidivim, bratskim vezama srpskog i crnogorskog naroda“.

Reagovao je jedino Crnogorski pokret ocenom da najavljeni dolazak predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, u Crnu Goru „na nalaganje badnjaka“ na severu Crne Gore, „nije ništa drugo do nastavak njegove politike iz vremena Srpske radikalne stranke, dok je svojim posetama područjima u Hrvatskoj i BIH podsticao na krvave obračune“.

Kabinet Đukanovića nema zvaničnu najavu

Kabinet crnogorskog predsednika Mila Đukanovića saopštio je da nema zvaničnu najavu „privatnog dolaska“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji će, po tvrdnjama medija, „Badnji dan (6. januar) provesti sa Srbima na severu Crne Gore“.

„Prema tome, za sada nemamo ni komentar“, navodi se u saopštenju.

Agencija Beta danas ni u Vladi, ni u Mitropoliji Crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve nije mogla dobiti komentar na najavlenu posetu Vučića koji nije zvanično posetio Crnu Goru od kada je na vlasti.

U Vladi je agenciji Beta nezvanično rečeno da nisu obavešteni o poseti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari