Vesić: Beograd glavni grad Srba ma gde oni živeli 1Foto: Grad Beograd (Arhiva)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas u severnom delu Kosovske Mitrovice da je Beograd glavni grad svih Srba ma gde oni živeli..

..te da je poseta beogradskih zvaničnika znak podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji kako bi opstao na svojim ognjištima i izdržao sve pritiske kojima je izložen.

„Kosovsko-metohijska kriza se nalazi pred raspletom i predsednik Srbije Aleksandar Vučić već duže vreme pokušava da pronađe političko rešenje.

Veoma smo strpljivi i na sve provokacije odgovaramo strpljivo, jer smo svesni da nas čeka istorijsko rešenje koje će doneti trajni mir na Balkanu.

U tim iskušenjima u kojima se nalazimo, a to su svakako i anticivilizacijske takse Prištine, država Srbije je uz ovaj narod“, kazao je Vesić.

On je tamošnjim Srbima poručio da ih nikada neće neće ostaviti i da snažna Srbija znači i bolji razvoj svih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji, a kako je dodao, u tom cilju dogovoreni su konkretni koraci kojima će se pomoći Srbima da imaju život bar onakav kakav imaju gradjani u ostalim delovima Srbije.

Vesić je kazao da je zajedno sa Kancelarijom Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju dogovoreno da svih 17 opština grada Beograda potpiše sporazume i preuzme brigu o srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

„Pomoći ćemo u izgradnji jedne stambene zgrade u Kosovskoj Mitrovici, bazena u Leposaviću, organizovaćemo i odlazak dece sa Kosova i Metohije u višednevnu posetu Beogradu kako bi upoznali sve lepote glavnog grada. Namera nam je i da bar jednom mesečno glumci pozorišta iz Beograda borave na Kosovu i Metohiji i održe predstave za decu i odrasle“, kazao je Vesić.

Pozvao je i opštine u centralnoj Srbiji da slede primer grada Beograda kako bi se srpskim sredinama na Kosovu što više i konkretnije pomoglo.

Delegacija grada Beograda posetu severu Kosova započela je u Leposaviću gde su deci u Predoškolskoj ustanovi „Naša radost“ podeljeni poklon paketići, a u toku dana obišli su i „Ulicu otvorenog srca“, kao i glavni most na Ibru i Tehnički fakultet u severnoj Кosovskoj Mitrovici.

Pored Vesića u poseti severu Kosova bili su i član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević, direktor CEBEF-a Damir Handanović, direktor ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić Svetislav Bule Goncić, direktor JKP Beogradski vodovod i kanalizacija Dragan Djordjević, direktor JКP Gradska čistoća Marko Popadić, direktor JKP Parking servis Andrija Čupković i direktor kancelarije za mlade Grada Beograda Nedeljko Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari