Foto: FoNet/Zoran Mrđa

U saopštenju Vlade se navodi da je premijerka zatražila da se pripremi tekst u kom će se ukazati na potpuno i kontinuirano kršenje svih postignutih dogovora, regionalnih inicijativa i međunarodnih sporazuma od strane zvaničnika Kosova, pa čak i dokumente koje su Privremene institucije same donosile i usvajale, kao što je Ustav tzv. Republike Kosovo”.

Ovim pismom, navodi se u saopštenju, Vlada Srbije želi da skrene pažnju i upozori pojedinačne zemlje na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine, kao i na namerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga u trenutku kada Srbija ulaže maksimalan napor za njegovo intenziviranje u cilju dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog dela Evrope.

Brnabić je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom sveta pojača kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i obezbedila što veća sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji, zaključuje se u saopštenju.