Vučić: Iako ekonomski najsnažnija u zadnjih 50 godina, Srbija pred velikim političkim izazovima 1Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Srbija se nalazi pred velikim političkim iskušenjima i to u trenutku kada je ekonomski najsnažnija u poslednjih 50 godina i kada je njena ekonomija ubedljivo najbrže napreduje u regionu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima Srba iz Bosne i Hercegovine i Crne gore.

„Nisam ni kukavica ni plašljivac, samo je moja molba svima znamo da je najveći uspeh Srbije u tome koliko dugo možemo da sačuvamo mir, koliko dece možemo da imamo i koliko naša ekonomija može da bude uspešna“, rekao je Vučić.

On je istakao da je posebno zabrinut zbog situacije u BiH i uputio molbu Dodiku i Cvijanović da imaju u vidu i interese celokupnog srpskog naroda.

„Ja razumem njihovu bojazan i sve probleme sa kojima se suočavaju, ali ih molim da sve sto rade rade na pravni način i kroz institucije sistema“, istakao je Vučić.

Sastanku u predsedništvu Srbije pisustvovali su i patrijarh Irinej, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, kao i jedan od lidera Demokratskog fronta iz Crne Gore Andrija Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari