Vučić: Izuzev priznanja Kosova, novi non-pejper bi se dopao Srbima 1Foto: EPA-EFE/Virginia Mayo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je novi „non-pejper“ o konačnom rešenju kosovskog pitanja, iza kojeg navodno stoje Nemačka i Francuska, zadao velike brige, ali da će ga tek analizirati i o njemu doneti sud.

– Imate mnogo stvari unutra koje bi se Srbima dopale, ali onda imate i priznanje Kosova, što je užasno za Srbe. Videćemo, polako, ne podnosim konačne reakcije u roku od pet sekundi. Priznanje Kosova je za nas neprihvatljivo, ali hajde da pogledamo i analiziramo sve druge stvari koje su ponuđene- rekao je Vučić u Pukovcu, kod Doljevca.

On je kazao da je taj non-pejper “sastavljao neko ko je fantastično upućen u kosovsko pitanje, i neko ko je mnogo pametan, mnogo pametniji i lukaviji od njega”. Zbog toga mu je on zadao više briga i više “digao pritisak” nego prvi non- pejper.

– Sumnjam na jednu osobu, na jednu fantastično pametnu ženu, jer osim nje to niko drugi ne bi mogao da sastavi. Na svetu se oko 50 ljudi bavi pitanjem Kosova, i ja ih sve znam. Treba da vidimo ko je to napravio i koji su politički motivi. Taj papir nije napisan tek tako, ali polako- kazao je on.

Vučić je dodao da će dijalog između Beograda i Prištine, koji počinje 11. maja, biti težak, ali da “neće ništa o čemu se bude razgovaralo da krije od našeg naroda”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari