Vučić odgovarajući na pitanje o Branku Stefanoviću optužio N1 da je "prenosilac hajke" 1Aleksandar Vučić Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je on „sve vreme govorio“ da je otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Branko Stefanović povezan sa firmom GIM i upitao kakvo je to krivično delo.

Vučić je, na konferenciji za novinare u Albaniji, optužio novinara televizije N1 koji mu je postavio pitanje da je „prenosilac hajke“ koju „narko zlikovci“ vode protiv Nebojše Stefanovića i zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića.

„Je l’ počinjeno neko krivično delo? Ako jeste, molim vas podnesite krivičnu prijavu i nemojte da se pravite da se sekirate kada se nikada ne sekirate“, kazao je Vučić obraćajući se novinaru N1.

On je novinaru rekao zašto ne pita o navodnim malverzacijima predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa sa reklamnim minutima Radio-televizije Srbije, „a još nam držite moralne pridike“.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) objavila je u petak da je Branko Stefanović posetio italijansku fabriku oružja „Bereta“ kao jedan od trojice predstavnika firme GIM, koje je tamo povela visoka delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

„Odlazak u ‘Beretu’ je poseban u odnosu na posete Valjevu i Rijadu jer je (Branko) Stefanović stariji ovoga puta bio deo zvanične državne delegacije. Ovo je direktno u suprotnosti sa tvrdnjama Nebojše Stefanovića da njegov otac nema nikakve veze sa GIM-om i s poslovima trgovine naoružanjem i vojnom opremom“, piše BIRN na osnovu svog istraživanja.

Vučić je kazao da je on vodio predstavnike privantih i državnih preduzeća kada je predvodio državne delegacije i ponovio da ne zna kakvo je to krivično delo.

Upitan da prokomentariše navode pojedinih medija da je lider Narodne stranke Vuk Jeremić 2013. godine pomagao Slobodanu Tešiću da, bude skinut sa crne liste Ujedninjenih nacija, Vučić je kazao da to govori o „njihovom licemerju i lažima“, ali da tu nema krivičnog dela.

„Šta da radim sa tim? Bolje da je pomogao srpskom trgovcu oružjem nego američkom“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari