Vučić: Nije tačno da je Srbija pokradena, PKB prodat u otvorenoj tenderskoj proceduri 1PKB Foto: FoNet/Beoinfo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, komentarišući izjavu zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića da je Srbija prodajom PKB-a „opljačkana za najmanje 106 miliona evra“, da to nije tačno jer je prodaja obaljena u otvorenoj tenderskoj proceduri.

„Oni koji opljačkali zemlju dok su bili na vlasti vam kažu da otvorena tenderska procedura nije dobra?“, upitao je Vučić nakon sastanka sa papom Franjom u Vatikanu.

Vučić je kazao da je tender za prodaju PKB-a bio otvoren i su oni koji su „ukrali 600 miliona“ mogli da se jave na tender.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je ranije danas da je finansijskim izveštajem koji je objavila kompanija Al Dahra potvrdjeno da je Srbija prodajom PKB-a „opljačkana za najmanje 106 miliona evra“.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da je kompanija Al Dahra u finansijskom izveštaju za 2018. godinu prikazala da je vrednost PKB-a čak 106 miliona evra veća od cene po kojoj ga je kupila od države Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari