Vučić očekuje od Kristijana Šmita nepristrasan i izbalansiran pristup 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučićv danas je izrazio očekivanje da će visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH) Kristijan Šmit imati „nepristrasan i izbalansiran pristup“, uz ocenu da su neretko predstavnici međunarodne zajednice jednostrano posmatrali stvari u BiH i regionu.

Vučić, koji se u Beogradu sastao sa Šmitom, rekao je da Srbija poštuje integritet i celovitost BiH, baš kao i celokupnost i integritet Republike Srpske u okviru BiH, saopštilo je predsedništvo.

Vučić je iskazao stav da bi narodi u BiH trebalo da odlučuju o svojoj sudbini uz što manje pritisaka i mešanja sa strane, izrazivši uverenje da Srbija i BiH u budućnosti mogu neuporedivo brže da razvijaju svoje ekonomske veze i odnose.

Šmit je naveo da je funkcionalnost države BiH neophodan faktor kako bi se dosegao stepen na kojem joj više neće biti potrebna međunarodna supervizija, kao i za napredak ka EU integracijama.

On je izrazio podršku inicijativama usmerenim ka regionalnoj integraciji svih zemalja na Zapadnom Balkanu, koja treba da bude inkluzivna i da predstavlja korak napred ka evropskoj integraciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari