Vučić: Poručio sam EU da zauzda Prištinu, a ako ne može mi ćemo, predaja nije opcija 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom razgovora sa Srbima sa Kosova, u Raškoj, da je specijalnom predstavniku Evropske unije za pregovore Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku rekao da Prištinu „zauzdaju, a ako nisu u stanju – zauzdaćemo ih mi“.

„Oni su mi rekli – ‘radimo na tome'“, prepričao je Vučić, navodeći da je Priština imala podršku bar jedne zapadne zemlje, a nije članica Evropske unije, za današnju akciju na severu Kosova.

Vučić je rekao da je to Srbiji poznato iz njenih obaveštajnih podataka, kao i da su čaure nađene na severu Kosova kalibra 5,56 milimetara i da je metke ispalila kosovska vojska „ma kako je zvali – ROSU ili drugačije“.

On je poručio Srbima da će „ma šta se desilo Srbija i Beograd biti uz njih“, dodajući „vi znate da ovo ne govorim pro forme radi“.

Takođe je istakao da je već i ranije poručio Srbima da neće dozvoliti novu „Oluju“, „Bljesak“ ili pogrom kakav se desio 2014. i zamolio ih da budu racionalni u svojim odlukama, mada vidi, kako je rekao, da su istupali veoma emotivno.

On je rekao da Britanija, Amerika, Nemačka ali i cela Kvinta žele potpunu nezavisnost Kosova i „baš ih briga šta će Priština da uradi“.

„Ni danas nisu rekli – Albanci su krivi. Ne sekiraju se zbog ovih dešavanja na severu Kosova“, rekao je Vučić.

Rekao je i da deo velikih sila, sa Zapada, želi „destabilizaciju“ ovog područja jer tako mogu lakše da upravljaju procesima i da slabe Srbiju.

Pre Vučića govorio je veliki broj Srba sa Kosova koji su jednoglasno tražili od njega da direktno odgovori da li će „Srbija stati iza njih i braniti ih, jer terorizam ne mogu više da podnesu“.

Vučić Srbima sa Kosova: Ako se odlučite za nasilje, imajte u vidu koliku ćemo morati cenu da platimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima sa Kosova i Metohiju da moraju da imaju u vidu koliku će cenu morati da plate ukoliko se odluče da krenu u nasilje protiv Albanaca.

On je Srbe sa Kosova i Metohije da budu strpljivi, jer Priština neće da ispoštuje „nikakav sporazum“.

„Oni neće da ispune Briselski sporazum, a on je za nas spas. Ako krenu u nasilje, vi zaštitite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas, samo imajte u vidu kolika je cena koju ćemo morati da platimo ako to uradite“, kazao je Vučić nakon sastanka sa građanima koji su sa severa Kosova i Metohije došli u Rašku.

On je zamolio NATO da obavlja svoj posao, jer neće postojati drugi način odbrane, ako Albanci nastave sa „upucavanjem naših ljudi“.

Vučić: Prioritet je mir, ali država će zaštiti narod ako bude pokušaja napada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prioritet države da čuva mir i stabilnost „po svaku cenu“, ali da će država morati da zaštiti narod, ako bude pokušaja napada.

Predsednik je obišao danas jedinicu Žandarmerije u Kraljevu koja ga je pozdravila pesmom „Hriste Bože“.

Vučić je zahvalio pripadnicima žandarmerije na svemu što čine „u odbrani svoje otadžbine, štiteći njen integritet“.

„Nikad niste tražili izgovor i lakše rešenje već ste štitili svoj narod. Budite spremni, radite, vežbajte, a mi ćemo dati sve od sebe da vam plate budu veće, da imate sigrunu budućnost za sebe i svoju decu“, rekao je predsednik u Kraljevu.

Predaja nije opcija

Naša odluka je jasna i čvrsta kao stena, čuvaćemo i odbranićemo naš narod na Kosovu i Metohiji, nema povlačenja, predaja nije opcija, napisao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari