Vučić preneo Putinu da nije optimista kad je reč o pregovorima sa Prištinom 1FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Sočiju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kome je zahvalio na pomoći u očuvanju teritorijalne celovitosti Srbije i preneo da nije optimista kada je reč o pregovorima sa Prištinom.

Navodeći teme o kojima želi da razgovara sa Putinom, Vučić je istakao da je gasovod kroz Srbiju praktično završen, što je velika šansa za razvoj Srbije i što će uticati na bolju budućnost građana.

Obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, Vučić je rekao da svaki susret sa Putinom ima veliki značaj za Srbiju i ukazao da je ekonomska saradnja Srbije i Rusije sve bolja i da robna razmena kontinuirano raste. Podsetivši da se u Srbiji sprovode projekti sa RŽD, Vučić je pohvalio odgovornost i profesionalizam ruskih partnera.

Posebno je zahvalio ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu za saradnju. Vučić je pozvao Putina da poseti Srbiju u što skorije vreme i ruskom predsedniku uručio pismo patrijarha Irineja koje mu je poglavar SPC lično uputio.

https://www.instagram.com/p/B5pjU0apFpr/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Putin Vučiću: Strateško partnerstvo sa Srbijom se potvrđuje svakodnevnim radom

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da se strateško partnerstvo sa Srbijom potvrđuje svakodnevnim radom u domenu politike, ekonomije i bezbednosti.

Putin je to rekao na početku sastanka u užem sastavu sa Vučićem, koji se nalazi u radnoj poseti Rusiji.

„Naši odnosi se razvijaju veoma pozitivno, naše strateško partnerstvo se potvrđuje svakodnevim radom“, rekao je Putin na početku sastanka u Sočiju.

Po Putinovoj oceni, tokom 2018. godine trgovinska razmena je porasla za dva odsto, a za devet meseci ove godine rast je bio veći od devet odsto.

Ruski lider je pozvao Vučića na svečanosti povodom 75. godišnjice pobede nad fašizmom, 9. maja 2020. godine. „Čekamo vas u maju naredne godine“, rekao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari