Vučić: Rezultat izbora na Kosovu najbolja potvrda politike jedinstva 1Foto: KoSSev

Kandidati Srpske liste za gradonačelnike opština na severu Kosova proglasili su večeras pobedu u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, a okupljenim građanima u centru Kosovske Mitrovice telefonom se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je u telefonskom razgovoru sa Vučićem poručio da ne slave pobedu, jer su ovakav rezultat očekivali.

„Slavimo jedinstvo srpskog naroda i našu jaču vezu sa matičnom državom Srbijom“, rekao je Rakić, a potom je uključio spikerfon da bi okupljeni čuli Vučića koji je zahvalio svim ljudima koji su, kako kaže, izašli na izbore na severu Kosova i Metohije – „u našoj zemlji, u našoj Srbiji“.

On je zahvalio svima koji su izašli na izbore uprkos različitim priiscima i ucenama, ali i za veliku podršku koju je dobila Srpska lista.

„Nismo time rešili sve probleme, ali smo pokazali da ćemo zajednički, jedinstveno da se borimo za rešavanje tih problema i da se borimo za interese srpskog naroda“, rekao je Vučić i istakao da je rezultat izbora najbolja potvrda politike jedinstva, borbe za vitalne nacionalne interese i najvažnije državne interese.

Najavio je sastanak sa predstavnicima Srba u Beogradu pre sednice Skupštine o Kosovu i Metohiji, kako bi razgovarali o tome šta činiti u budućnosti.

Posle Vučićeve poruke, okupljeni su ga pozdravili aplauzom, uz povike „Aco, Srbine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari