Vučić sa šeficom indonežanske diplomatije: Potrebno obnoviti nekadašnje veze 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka spoljnih poslova Indonezije Retno Marsudi saglasili su se danas u Beogradu da treba obnoviti nekadašnje čvrste veze dve zemlje i utvrditi mehanizme za podsticanje saradnje.

Vučić i Marsudi, specijalna izaslanica predsednika Indonezije Đoka Vidoda na skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja, konstatovali su da dve zemlje od osnivanja te organizacije dele ideale i ciljeve nesvrstanosti, i da su oni danas i važniji nego ranije, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Marsudi je, kako se navodi, uručila Vučiću poruku predsednika Vidodoa, u kojoj piše da se „nada da će sastanak nesvrstanih u Beogradu učiniti konkretne korake u odgovoru na kompleksne zajedničke izazove“.

Vučić je rekao da Srbija smatra Indoneziju važnim partnerom i zahvalio za principijelan stav Indonezije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koji posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju.

Dodao je da Srbija podržava Indoneziju u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Vučić je čestitao indonežanskom rukovodstvu na ostvarenim rezultatima u razvoju privrede i izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje, podsetivši na uspešne investicije kompanija iz Indonezije u Srbiji, piše u saopštenju.

On je uputio poziv predsedniku Vidodu da poseti Srbiju i, kako se navodi, podržao njegovu ideju da se arhiva Pokreta nesvrstanih zemalja iz vremena osnivanja 1961. godine nominuje za UNESKO listu svetskog naslđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari