Vučić: U uslovima nemirnog sveta Srbija mora da jača bezbednosne snage 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da u uslovima „nemirnog sveta u kojem se ne zna šta će se zbivati“, Srbija mora da „prihvati izazov, jača svoje bezbednosne snage i sačuva narod od pretnje“.

Vučić je na poligonu u Nikincima prisustvovao taktičkoj vežba „Povratak 2019“ u kojoj su učestvovala 133 pripadnika Specijalne antiteroristička jedinice (SAJ), Žandarmerije i Helikopterske jedinice, koje su prikazale delovanje u situaciji kada naoružna diverzantsko-teroristička grupa izvršava zaposedanje objekta.

On je rekao novinarima da se svet ponaša kao da je neko „dao signal u naoružavanju“, te da se naoružavaju i ostale zemlje u regionu.

Vučić je ocenio da je srpska policija pokazala zavidnu spremnost. „Srbija je danas vojno i policijski neuporedivo snažnija nego što je bila pre 30 godina i biće vrlo uskoro snažnija nego što je danas. Nabavljamo i proizvodimo sve što nam je potrebno i Srbija će ulagati sve više novca“, rekao je Vučić.

Najavio je da Srbija može u narednih šest meseci da očekuje da će u zemlju stići bespilotne letelice, odnosno tri baterije bespilotnih letelica sa ukupno šest ili devet takvih letelica“.

„Mi razvijamo „pegaze“ uz pomoć kineske tehnologije, tako da ćemo uskoro imati i srpske bespilotne letelice koje u početku neće biti naoružane već će služiti za izvidjanje, dok će kasnije biti i naoružane“, rekao je Vučić.

Vežbi na poligonu u Nikincima su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari