Vučić za Mond: Ne želim da molim 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbiji Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija na putu evropskih integracija mora da uradi svoj deo posla i da on ne žele ni za šta da moli, dodavši da zna da treba poboljšati vladavinu prava i slobodu izražavanja.

„Moj pristup se razlikuje od pristupa premijera Albanije Edija Rame. Ne želim ništa da molim. Mi moramo da radimo svoj deo posla, moramo da napredujemo zbog sebe“, rekao je Vučić u intervjuu za francuski „Mond“.

On je kazao da Srbija treću godinu za redom, bez ikakvog pritiska spolja, ima suficit u budžetu.

„Komisija pozdravlja naš ekonomski napredak. Znamo šta treba poboljšati: vladavinu prava i slobodu izražavanja“, rekao je Vučić i dodao da je Srbiji potrebno više stranih ulaganja.

Upitan da li ima smisla proklamovani cilj da Srbija bude spremna da se 2020. pridruži EU, s obzirom na izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona u Sofiji da su EU potrebne reforme pre nego što primi nove članice, Vučić je rekao da je ohrabrujuće ono što je čuo od Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel.

„Naravno, niko nije toliki entuzijasta koliko bismo mi to želeli na Balkanu. To je realnost. Francuski predsednik mi je izgledao pozitivno, iako je govorio o potrebi da se ojača EU pre razmatranja prijema novih članova. On je pravi lider upravo zato što je u stanju da kaže teške stvari“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari