Vučić zahvalio ambasadorki Izraela na podršci oko pitanja Kosova 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, u oproštajnu posetu ambasadorku Izraela Alonu Fišer Kam, kojoj je zahvalio na stavu njene zemlje da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci za mirno rešavanje tog važnog pitanja.

Vučić je ambasadorki zahvalio na svemu što je tokom diplomatskog mandata u Beogradu učinila za odnose dve zemalj3, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Fišer Kam je rekla da je, tokom rada u Beogradu, bila svedok izuzetnog angažovanja Vučića na uspostavljanju bližih veza.

Ona je pomenula istupanje na godišnjoj konferenciji AIPAC u Vašingtonu, koje je, „dotaklo srca jevrejskog naroda“, kao i mnoga zakonska rešenja, koje je Srbija donela poštujući prava jevrejske zajednice.

Sagovornici su izrazili nadu da će u narednim godinama više izraelskih investitora bolje upoznati i koristiti povoljne uslove za ulaganje na srpskom tržištu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari