Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ JOVO MAMULA/ MO

„Ako nas neće Evropa ima ko hoće nismo mi osuđeni na Evropu. Mi želimo da pripadamo, to je naša strateška orijentacija, želimo da pripadamo evropskim vrednostima i hoćemo da saradjujemo, ali ne po cenu da mi moramo da molimo za ulazak u Evro koja nas ne želi, ako nas ne želi. Kao što vidite postoje i drugi savezi i nacije i narodi koji hoće da sarađuju sa nama na ravnopravnoj osnovi“, rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je rekao da ne mora da znači da će Srbija da udje u nekakav drugi savez i da ne postoji ništa što je organizovano kao EU, ali Srbija mora ipak „da drži do sebe“ i da se bori za svoje interese.

„Ne znači da ćemo da uđemo u nekakav savez, ne postoji ništa organizovano kao EU, ne moramo da budemo član ničega, ali moramo da držimo do sebe i gledamo na sebe i koji su naši politički i ekonomski interesi. Jel’ nas neće Evropa, naći ćemo načina da nas hoće neke druge velike i moćne zemlje“, rekao je ministar odbrane Srbije.

On je naveo i da je Evropa jasno rekla da su umorni od proširenja.

„E mi smo umorni od vas i vaše politike da stalno menjate ciljeve i postavljate nove uslove i da stalno moramo da budemo srećni što uopšte možemo da razgovaramo sa vama. Jel’ imate interes da budemo deo EU, sjajno, ‘ajde da se dogovorimo, ako nemate – pa kažite nam“, rekao je Vulin.

On je kazao i da se pokazuje „veliko licemerje evropske politike koja dodje i kaže da region ima evropsku perspektivu, ali kad – nikad“.

Komentarišući izjave lidera kosovskih Albanaca da su takse pravična i legitimna odluka i da treba da ostanu na snazi, Vulin je rekao da takve stvari uznemiravaju čitav region i pokazuju odsustvo bilo kakve odgovornosti.

Povezani tekstovi