Zelenović: Ne dolazi u obzir jedna lista za Beograd 1Foto: S. Obrenić

Nebojša Zelenović, lider ZZS, rekao je da ne dolazi u obzir jedna opoziciona lista za izbore u Beogradu. On je tako odgovorio na pitanje Nova.rs o predlogu sporazuma o saradnji koji su stavili SSP Dragana Đilasa, DS, PzP i PSG.

„Mi smo dobili taj dokument, dobili smo ga ja mislim juče i ja vidim dosta sličnosti u tom predlogu sa onim o čemu mi danas govorimo. Vidim da postoji jedna stvar u kojoj postoji razlika u mišljenju, a to je jedna lista za Beograd. Očigledno oko sporazuma koji se odnosi na zajedničkoig predsedničkog kandidata i za to da je potrebno dati ljudima priliku da biraju na parlamentarnim izborima za programski slične kolone nemamo nesaglasnosti. Tu sam video nekoliko argumenata koji govore da na lokalu, makar to bio i Beograd od dva miliona stanovnika nacionalne teme nisu najvažnije teme. Ono što sam ja čuo od građana jeste da to nije tako i da je građanima jako važno za koga će glasati i da je građanima jako važno šta će konkretno neko da uradi za njih u njihovom komšiluku, mesnoj zajednici, opštini i na kraju krajeva u njihovom gradu. I da tu postoje različiti pristupi. Različita su rešenja i mi mislimo da ta rešenja treba predstaviti građanima. Različiti su pristupi i rešenja i mislim da je to fer reći i da treba omogućiti građanima da se odluče“, rekao je Zelenović na konferenciji za novinare koju je danas održao zajedno sa predstavnicima Pokreta Ne davimo Beograd Dobricom Veselinovićem i Radomirom Lazovićem.

Na toj konferenciji u Medija centru predstavnici ZZS i NDB predstavili su svoj predlog dokumenta o saradnji, dok je grupacija oko SSP izdala saopštenje o dokumentu koji oni predlažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari