Zelenović: Prijavio sam pretnje Tužilaštvu i čekam odgovor 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Pretnje koje su mi upućene na društvenim mrežama prijavio sam Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, ali nemam povratne informacije da li je tužilaštvo preduzelo određene mere – kaže za Danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, govoreći o pretnjama koje je nedavno dobio na Fejsbuku.

Redakcija Danasa pokušala je tokom jučerašnjeg dana da stupi u kontakt sa tužiocem za visokotehnološki kriminal Brankom Stamenkovićem, ali on nije odgovarao na naše pozive. Zbog toga smo na zvanični mejl Posebnog tužilaštva uputili pitanje koje mere su preduzete povodom prijave koju je Zelenović uputio zbog pretnji i obelodanjivanja adrese stanovanja na društvenim mrežama. Međutim, do zaključenja ovog izdanja nismo dobili odgovor.

Podsećanja radi, Savez za Srbiju u utorak je saopštio da su putem društvene mreže Fejsbuk gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću upućene pretnje i poziv za linč.

U saopštenju se navodi da je jedan od članova Fejsbuk grupe „Oslobodimo Šabac“, nakon što je Zelenović u Skupštini grada pozvao na okupljanje na sledećim protestima „Stop krvavim košuljama“ i fer izbore, naveo adresu na kojoj gradonačelnik Šapca stanuje sa porodicom i pozvao ostale korisnike te društvene mreže da se „okupe ispred zgrade i oteraju ga iz grada“.

– Na istoj Fejsbuk stranici otvoren poziv na nasilje između ostalih odobrava i odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini grada Šapca Goran Mijailović, pozivajući na danonoćnu blokadu stana u kom živi gradonačelnik sa svojom porodicom. Poziv na protest ispred zgrade u kojoj živi gradonačelnik sa porodicom uputio je i aktivista šabačkog Gradskog odbora SNS Mladen Čolić – piše u saopštenju.

U njemu se poručuje da je Zelenović zbog toga što smatra da je ugrožena njegova lična i bezbednost njegove porodice, pozvao tužilaštvo da reaguje na otvorene pretnje i poziv na nasilje i linč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari