Živković: Osnivanje Slobodne zone ne znači da su protesti završeni 1Zoran Živković Foto: Medija centar

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da osnivanje Slobodne zone u Beogradu ne znači da su završeni protesti Jedan od pet miliona, već da je to još jedan od načina političke borbe.

„Nakon protesta 13. aprila sledeća faza bi bila da izvršimo revoluciju, da osvojimo vlast na silu, što nije ideja i ne treba da se radi“, rekao je Živković u emisiji Pravi ugao Televizije Vojvodine.

On je kazao da opozicioni političari prisustvom u Slobodnoj zoni žele da budu otvoreni za građane koji žele da daju ideje ili upute kritike za ono što rade.

„Smenjivane opozicionih stranaka na straži je simbol da možemo da ostanemo tu 24 sata i da budemo kontrolori vlasti, ali i na raspolaganju građanima. To nisu žurke, već pokazivanje snage i pripreme za ono što se dešava preko dana, kao što su tribine i direktni kontakti sa ljudima“, rekao je Živković.

On je kazao da postoji podršaka naroda aktivnostima u Slobodnoj zoni, ali da ne može da se očekuje da se „sve reši za dva dana“, kao i da promene zavise i od građana, koji „osim opravdanog nezadovoljstva, moraju da daju i sebe u borbi za fer izborne uslove“.

On je rekao da je tim stučnjaka koji je osnovan za dijalog sa predstavnicima vlasti, spreman da se već naredne nedelje sretne sa drugom stranom, ali da i dalje nema naznaka ko bi predstavljao tu drugu stranu.

On je najavio da će pored Slobodne zone u Beogradu, biti organizovane slične manifestacije u celoj Srbiji kao vid opštedruštvene aktivnosti ljudi koji žele da žive u normalnoj državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari