Živković: Vučevićeva prijava "farsa par ekselans" 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je krivična prijava koju je potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević podneo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja „farsa par ekselans“.

On je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije rekao da time što se Vučević predstavlja i kao budući advokat odbrane taj slučaj postaje „besmisleni igrokaz“.

Živković je ocenio da je u Srbiji došlo do „kafanizacije politike“, da predsednik stalno govori o tome šta voli da pije, da se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sa kosovskim političarima sastaje u kafani, a da ministar spoljih poslova Ivica Dačić odavno peva.

Na pitanje o unapređenju izbornih uslova, Živković je rekao da zakoni koji se usvajaju moraju da se primenjuju, dodavši da misli da će evropske predstavnike dočekati sa puno neprijatnih pitanja o tome zašto nisu uradili više svojim uticajem.

Živković je rekao da ne zna čija je taktika „kucanje na vrata Skupštine“ – da li Dveri, Saveza za Srbiju, protesta „Jedan od pet miliona“ ili nekoga drugog. Poručio je da je Obradović već kucao i na neka druga vrata, ali bezuspešno, i da bi trebalo da pitaju nekoga ko je uspešno smenio neku vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari