Vladavina prava

Na Pinku i Hepiju skoro 1.700 prekršaja za tri meseca 2

Na Pinku i Hepiju skoro 1.700 prekršaja za tri meseca

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) podnelo je zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka protiv televizija Hepi, Pink, Prva i B92, jer je za samo tri meseca, na te četiri televizije zabeleženo više od 2.000 prekršaja koji se tiču Zakona o oglašavanju.

Florijan Biber: Sve će i dalje biti podređeno Vučiću 3

Florijan Biber: Sve će i dalje biti podređeno Vučiću

Stručnjaci za evropske integracije i politiku ne očekuju da će se bilo šta promeniti u našoj državi u domenima poput vladavine prava, medija i ispunjavanju ostalih obaveza za dobijanje članstva u EU nakon što bude formirana koncentraciona vlada Ane Brnabić.

Srbiji dvojka za vladavinu prava 8

Srbiji dvojka za vladavinu prava

Evropska komisija je u najnovijem godišnjem Izveštaju o napretku Srbije na putu ka članstvu u EU ocenila našu državu dvojkom kada je reč o ispunjavanju obaveza iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, pokazuje računica do koje je došao portal European Western Balkans, a u koju je Danas imao uvid.

Žene ne veruju ni državi ni crkvi 9

Žene ne veruju ni državi ni crkvi

Iako su očigledna nastojanja crkve i države da utiču na odluku o rađanju, istraživanje o reproduktivnim i radnim pravima žena u Srbiji pokazuje da visok procenat žena, čak i ako su vernice, pridaje značaj samostalnom odlučivanju o tome da li će imati decu, kada, koliko i s kim.

Put istine za sudije je samotan 12

Put istine za sudije je samotan

Predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović nedavno je istakao, a to je preneo i „Danas“, ključnu stvar za budućnost sudstva u Srbiji.

Ana Pisonero: Savet EU odlučuje prema napretku u vladavini prava 13

Ana Pisonero: Savet EU odlučuje prema napretku u vladavini prava

Otvaranje poglavlja je u rukama Saveta EU, koji uzima u obzir opšti napredak u poglavljima koja se odnose na vladavinu prava, poručuje kratko za Danas Ana Pisonero, portparolka Evropske komisije, upitana kako komentariše nedavne tvrdnje Jadranke Joksimović, ministarke za evropske integracije Srbije.

V. D. stanje garantuje poslušnost direktora 14

V. D. stanje garantuje poslušnost direktora

Od 34 javna preduzeća ili akcionarska društva u vlasništvu države, samo njih devet ima direktore postavljene na javnom konkursu, u tri slučaja nije bilo moguće utvrditi status prvog čoveka, dok se na čelu preostala 22 nalaze vršioci dužnosti među kojima je čak 19 sa isteklim mandatom.