Vladavina prava

"Skajp suđenja" postaju mera Vlade 2

„Skajp suđenja“ postaju mera Vlade

Praksa saslušanja okrivljenih koji se terete da su počinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije video-vezom, koju su mediji krstili „skajp suđenja“, uskoro bi trebalo da bude i formalizovana u obliku vladine uredbe, saznaje Danas.

Marinković: Lako može da se sklizne u mešanje države u rad medija 3

Marinković: Lako može da se sklizne u mešanje države u rad medija

Sloboda izražavanja je u srži demokratije i od nje se ne sme odustati ni u vanrednom stanju, kada postoji još veća potreba za pravovremenom, istinitom i potpunom informacijom, jer su posledice širenja lažnih vesti i zataškavanja stvarnosti mnogo ozbiljnije po pojedince i društvo negoli što je to u redovnim prilikama.

Borba za Evropu u kojoj su žene i muškarci jednaki 10

Borba za Evropu u kojoj su žene i muškarci jednaki

Promovisanje ravnopravnosti žena i muškaraca zadatak je Evropske unije u svim njenim aktivnostima, kako se zahteva i njenim ugovorima. Rodna ravnopravnost jedna je od osnovnih vrednosti EU, temeljno pravo i jedno od glavnih načela „evropskog stuba“ socijalnih prava.

Spor godinu dana tapka u mestu 11

Spor godinu dana tapka u mestu

Bivši radnici Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i danas su se uzalud okupili ispred Predsedništva očekujući da će da ih primi predsednik Aleksandar Vučić, „jer jedino on može da im reši problem“, a novi protest „bez vremenskog ograničenja“ zakazali su za prekosutra.

Saradnja u istragama od sada u dva smera 12

Saradnja u istragama od sada u dva smera

Gordana Janićijević, doskorašnja zamenica republičke tužiteljke, preuzela je prošle nedelje u Hagu dužnost oficira za vezu između srpskog tužilaštva i agencije Evropske unije za koordinaciju rada tužilaštava Eurodžast, čime je otvorena mogućnost da i naši istražni organi traže pomoć od kolega iz EU u rešavanju prekograničnih istraga.

Pariz "prepoznao" Vučićev režim kao autoritarni 14

Pariz „prepoznao“ Vučićev režim kao autoritarni

Vladavina prava, sloboda medija, ekonomska i politička stabilnost regiona, priključenje EU, ali i razgovori Beograda i Prištine glavne su teme koje izazivaju nedoumice i zabrinutost zvaničnog Pariza u pogledu odnosa sa Srbijom.

Ministarka Joksimović sa francuskim zvaničnicima 15

Ministarka Joksimović sa francuskim zvaničnicima

Francuska zaista ceni ulogu Srbije, i u regionu i kao zemlje koja pregovara sa EU, i kao svog bilateralnog partnera, izjavila je juče ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović nakon sastanka sa ministarkom za evropske poslove u Vladi Francuske Ameli de Monšalan.