Vladavina prava

Nepoželjni podaci o trošenju para u državnim projektima 2

Nepoželjni podaci o trošenju para u državnim projektima

Šta je toliko strašno bilo u Izveštaju o realizaciji infrastrukturnih projekata na železnici, pa je ministarka Zorana Mihajlović morala da sroči oštar odgovor koji je u Savetu shvaćen kao pretnja da će rad te institucije biti obustavljen?

Vučić 147 puta zastupljeniji u medijima od Đilasa 3

Vučić 147 puta zastupljeniji u medijima od Đilasa

Parlamentarni izbori u Srbiji privukli su veliku pažnju međunarodne javnosti, pre svega zbog zapanjujućih izbornih rezultata, na osnovu kojih u Narodnoj skupštini Srbije praktično više neće biti opozicije.

Niški mediji izveštavaju uglavnom u interesu vlasti i političara 8

Niški mediji izveštavaju uglavnom u interesu vlasti i političara

Građani Niša u velikoj meri shvataju značaj javnog informisanja i veoma su zainteresovani da im lokalna samouprava omogući da utiču na to za koje teme i kakav pristup izveštavanju treba opredeliti njihov novac na konkursima za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa, pokazali su anketa, peticija i druge aktivnosti Odbora za ljudska prava, koji je pre više meseci pokrenuo tu vrstu inicijative.

Izveštaji Evropske komisije o Srbiji i CG neće biti pozitivni 9

Izveštaji Evropske komisije o Srbiji i CG neće biti pozitivni

Prevazilaženje ekonomskih i drugih posledica aktuelne pandemije korona naći će se u sedištu pažnje institucija Evropske unije nakon letnje pauze u radu, dok će dalje proširenje EU biti u drugom planu, ocenjuju za Danas ekspertkinje za Zapadni Balkan.

Da li je država zloupotrebila ovlašćenja? 11

Da li je država zloupotrebila ovlašćenja?

Rad Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma od osnivanja je bio prekriven velom tajne, pa javnosti gotovo da nisu poznati predmeti u kojima je postupala.

Berlin koči otvaranje novih poglavlja sa Srbijom 12

Berlin koči otvaranje novih poglavlja sa Srbijom

Moguće je da tokom predsedavanja Nemačke Savetu EU neće biti otvoreno nijedno novo poglavlje u pregovorima o članstvu Srbije u Uniji, tvrde za Danas nezvanično predstavnici diplomatskih krugova.

Bilčik: Nova vlada da se fokusira na vladavinu prava 13

Bilčik: Nova vlada da se fokusira na vladavinu prava

Verujem da će redovni izveštaj Evropske komisije o Srbiji, koji bi trebalo da bude objavljen ove jeseni, biti ključan kada je reč o procenjivanju vladavine prava, osnovnim slobodama i medijskoj situaciji u Srbiji.

Vlast propise menja, ali ćud nikada 14

Vlast propise menja, ali ćud nikada

Na papiru, Srbija na jesen planira da iskoreni politički uticaj na pravosuđe i nedozvoljeno komentarisanje rada sudova i tužilaštava.