Vladavina prava

Gostiljac: Ubistvo advokata neće proći nekažnjeno 2

Gostiljac: Ubistvo advokata neće proći nekažnjeno

Vladimir Šaranović pravosnažno je osuđen na trideset godina zatvora zbog ubistva advokata Vladimira Zreleca, nakon što je Apelacioni sud u Beogradu juče potvrdio presudu Višeg suda.

Ko treba da vodi pravosuđe 3

Ko treba da vodi pravosuđe

Ustav Srbije određuje da u jedinstvenom pravnom poretku zemlje vlast dele nosioci zakonodavne, izvršne i sudske funkcije.

Izveštavanje RTS-a osudilo više od tri četvrtine građana 8

Izveštavanje RTS-a osudilo više od tri četvrtine građana

Više od polovine ispitanih građana veoma je nezadovoljno postupanjem i ponašanjem najodgovornijih političara u vlasti tokom protesta ispred Narodne skupštine proteklih dana, pokazali su rezultati ankete koja se sprovodi na onlajn platformi Tvoj Stav, koju je oformio Biro za društvena istraživanja (BIRODI), a u kojoj je učestvovalo 343 ispitanika.

Ko finansira, ima pravo da bira 10

Ko finansira, ima pravo da bira

Niški Odbor za ljudska prava pokrenuo je niz akcija koje treba da doprinesu da Grad Niš ubuduće pre raspisivanja konkursa za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa organizuje javno izjašnjavanje građana o tome šta smatraju temama od interesa za njihov život, a koje bi opredeljivalo sadržaj samog konkursa, kao i izbor tema kojima bi mediji aplicirali.

Dević: Sudovi će raditi na našu štetu 11

Dević: Sudovi će raditi na našu štetu

Moguće je da će u narednih nekoliko meseci sudovi sinhronizovano „razrešiti“ predmete vezane za slučaj ATP“Vojvodina“, i to na štetu investitora i poverilaca, tvrdi bivši većinski vlasnik tog preduzeća Ilija Dević u otvorenom pismu institucijama i javnosti.

Vreme je da i Srbija dozvoli istopolna partnerstva 14

Vreme je da i Srbija dozvoli istopolna partnerstva

Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava pozdravlja usvajanje Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola u Crnoj Gori i naglašava da je vreme da i država Srbija usvoji zakon o istopolnim partnerstvima.