Vladavina prava

Brisel će kritikovati zastoj u reformama 3

Brisel će kritikovati zastoj u reformama

Stručnjaci za pravna pitanja ne očekuju da će Srbija dobiti „povoljne“ ocene u predstojećem polugodišnjem izveštaju Evropske komisije o pregledu stanja u poglavljima koja se odnose na izgradnju pravne države.

Očekuje se kraj procesa 9

Očekuje se kraj procesa

Nakon više od dve godine od podnete tužbe protiv Credit Agricole banke koja je nezakonito uknjižila hipoteku na novoizgrađene objekte Autotransportnog preduzeća Vojvodina, suđenju se nazire kraj.

Vlast vređa, opozicija lustrira 11

Vlast vređa, opozicija lustrira

U kratkoj domaćoj istoriji političkog pluralizma bilo je malo perioda kada je jaz između vlasti i opozicije bio dublji nego danas.

Radikal odbija da se izvini zbog seksističkih tvrdnji o ženama 12

Radikal odbija da se izvini zbog seksističkih tvrdnji o ženama

Nikola Savić, odbornik u Skupštini grada Niša iz Srpske radikalne stranke, koja je deo niške lokalne vlasti, odbija da se javno izvini zbog izjave na sednici gradskog parlamenta kojom je uvredio i ponizio žene, kršeći pri tom Zakon o zabrani diskriminacije, iako mu je Poverenik za ravnopravnost izrekao takvu meru pre četiri meseca.

Sud naložio advokatu direktora da "popravi" tužbu 14

Sud naložio advokatu direktora da „popravi“ tužbu

U Osnovnom sudu u Ivanjici održan je glavni pretres po privatnoj tužbi Radoša Milovanovića, dugogodišnjeg generalnog direktora preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana koji je za uvredu tužio Mirjanu Milivojević, sestru Milomira Milivojevića jednog od dvojice radnika koji su 14. jula 2017. godine nastradali u eksploziji baruta u toj državnoj fabrici.