Ferero napustio Sampdoriju 1 EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Zbog današnjeg hapšenja, kontroverzni biznismen dao ostavku na predsedničku funkciju u članu prve italijanske fudbalske lige.

„Sa velikim zaprepašćenjem saznali smo da je danas izvršena mera istražnog pritvora protiv Masima Ferera. To je bio zahtev Državnog tužilaštva Paole, a u vezi sa događajima od pre mnogo godina. Svi ti događaji nezavisni su od upravljanja Sampdorijom. Međutim, da bi zaštitio interese drugih delatnosti u kojima posluje, a posebno da bi izbegao bilo kakve spekulacije u vezi sa našim klubom i svetom fudbala. Ferero će uskoro formalizovati momentalnu ostavku na mestu predsednika“, saopšteno je putem zvaničnog sajta 15-plasiranog člana Serije A.

Hapšenje se desilo jutros, a razlog za lišavanje doskorašnjeg prvog čoveka kluba je lažirano bankrotstvo jedne od brojnih firmi kontroverznog biznismena. Ferero je inače poznat po spornim radnjama u poslovanju, a po sličnom osnovu protiv njega se godinama vode različiti procesi.

U obraćanju javnosti ostatka rukovodstva uprave Sampdorije potencira se da Fererovo pritvaranje nema veze sa poslovanjem kluba, iako su mediji ovih dana pisali da se istražuje i transfer Pedra Obijanga, koji je 2015. godine prešao u Vest Hem. Navodno, ta zarada je zaobilaznim putem zavšila u Fererovom džepu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari