Getlin odložio sprinterice 1EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Trofejni američki atletičar završio karijeru u 40. godini.

„Voleo sam te stazo. Dala si mi suze bola i radosti, lekcije koje nikada neću zaboraviti. Štafeta je prošla, ali ljubav nikada neće izbledeti“, napisao je Džastin Geltin na svom Instagram profilu.

Vrhunac njegovog života u springtericama bilo je osvajanje olimpijskog zlata na Igrama u Atini 2004. godine, kada je 100 metara pretrčao za 9,85 sekundi.

Svoju dominaciju je potvrdio sledeće godine na Svetskom prvenstvu u Helsinkiju u trkama na 100 i 200 metara. Međutim, zbog dopinga je suspendovan 2006. i 48 meseci ga nije bilo na borilištima.

U međuvremenu se pojavio nedodirljivi Jusein Bolt, pa je Getlin nakon povratka redovno gledao u leđa vihornom kolegi sa Jamajke.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine je osvojio bronzu na 100 metara, pa srebro na planetranim prvenstvima 2013. i 2015. Vicešampion je bio i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Nakon najsjajnijeg odličja sa američkom štafetom 4×100 metara i drugog mesta na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Dohi 2019. godine želeo je da karijeru završi na Olimpijskim igrama u Tokiju, prošlog leta, ali ga je povreda ostavila bez puta u Japan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari