I dalje ne volim šljaku, ali sad znam da igram na njoj 1foto: Nikola Gligic/Starsportphoto ©

Miomir Kecmanović je posle svega 73 minuta u prvom kolu Srbija opena pobedio iskusnog Francuza Rišara Gaskea, 6:0, 6:3 i tako još jednom potvrdio da je u formi. Ove sezone imao je nekoliko zaista velikih pobeda, a raduje da je zablistao i na šljaci, podlozi za koju je ranije tvrdio da mu je najmanje omiljena.

„Sigurno se bolje osećam na šljaci. I dalje je ne volim, ali sam naučio da igram na njoj. Dosta bolje gradim poene, to što sam igrao u Brazilu i Argentini mi je pomoglo da se zaista popravim u tom delu. Dosta smo radili na pripremama, baš na kretanje smo se fokusirali. Nije išlo prošle godine, sve dok nisam to ukačio ali evo, krenulo je“, kaže Kecmanović koji je bio oduševljen podrškom sa tribina.

„Atmosfera je bila fenomenalna. Bio sam iskreno iznenađen da je toliko ljudi došlo, pogotovo što je ovo prvo kolo, radni dan. Stvarno mi je mnogo drago da sam ovo doživeo“.

Protivniku drugom kolu biće mu ili Dominik Tim ili  Džon Milmen.

„Obojica su dobri igrači. Tim još nije na nivou kao kada je bio treći na svetu, ali i dalje je vrhunski. Meni je iskreno svejedno, moram isto da igram i protiv jednog i drugog. Moram pre svega da razmišljam o svojoj igri“, dodao je Kecmanović.

U planu je da potpuno pokrije kalendar turnira na šljaci.

„Igraću skoro sve, posle ide Minhen, Madrid, Rim i Rolan Garos. Što se tiče očekivanja… Prošle godine nisam meč dobio, tako da sve preko toga je plus za mene. U pitanju je samo da nastavim da radim na nekim stvarima i da igram ovako dobro i mislim da će rezultati doći“.

Na pitanje šta je to što je Nalbandijan najviše dodao njegovoj igri u proteklom periodu, rekao je da je pre svega imao uticaja na mentalnom planu.

„Najviše sam napredovao u tome kako razmišljam na terenu, kako igram poene pošto mi je uneo neko novo razmišljanje, koje nisam imao pre njega. On je podstakao ceo tim, da moramo da radimo bolje, da se svi više zalažu. Zbog njega sam i promenio tim, dosta je uticao i na mog kondicionog trenera Uroša, da popravimo fiziku, da budem spremniji. Dosta smo radili na tome, nekako se sada sve poklopilo i daje rezultate“, zaključio je Kecmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari