Adriana Vilagoš posle trijumfa na Evropskom prvenstvu: Nisam dobro bacala, ali najvažnije je da sam osvojila zlato 1Foto: OKS

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš, koja je danas osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja na juniorskom prvenstvu Evrope, izjavila je da u finalu nije bila tehnički na svom nivou, ali da je i jedan dobar hitac bio dovoljan za zlato.

– Moje poslednje juniorsko finale na Evropskim prvenstvima je završeno. Nisam baš ovako planirala, ali na kraju je dobro ispalo. Nisam tehnički baš najbolje odradila. Srećna sam što sam uspela da bacim svoj jedan hitac i rezultat. Osvojila sam zlato što je najbitnije – rekla je Adriana, koja je do prvog mesta stigla sa bačenih 58,38 u četvrtoj seriji.

Ona je dodala da je i ovo takmičenje pokazalo da srpska atletika ima nekoliko veikih talenata.

– Jako sam srećna što sam deo ovog tima. Reprezentacija Srbije je jako mlada i perspektivna, imamo baš dobre takmičare. Jako sam srećna što sa Angelinom Topić ih predvodim i što sam deo ove priče – izjavila je Vilagoš.

Na takmičenju koje je održano u Jerusalimu srpska reprezentacija osvojila je četiri medalje – dve zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari