Alegri: Vlahović ima karakter i voljan je da uči 1EPA-EFE/Claudio Giovannini

Juventus je slavio na gostovanju Empoliju (2:3) uspevši tako da materijalizuje poslednje kikseve Milana i Intera u Seriji A. U fokusu trijumfa crno-belih bio je Dušan Vlahović koji je u Empoliju dao dva gola. Juve se tako približio prvoplasiranom MIlanu na svega sedam bodova zaostatka, dok mu Inter beži šest uz utakmicu manje Nerazura.

Jasno je da je Masimilijano Alegri insistirao na zimskom angažovanju Dušana Vlahovića, međutim, trener Juventusa nije od samog starta idolopoklonistički komentarisao nastupe srpskog asa u crno-belom dresu, već je argumentovano objašnjavao u kojim segmentima doskorašnji centarfor Fiorentine mora da napreduje.

Alegri je i javno skretao pažnju Vlahoviću da u kretnjama bez lopte mora biti nepredvidiv, a ne jednodimenzionalan napadač, kao i da češće i na kvalitetniji način treba da koristi desnu nogu.

Protv Empolija je, čini se, italijanski stručnjak dobio Vlahovića „kakvog je zamislio“ što je i sam priznao posle utakmice.

„Vlahović je vrlo bitan igrač, ima karakter i kvalitet, kao i karakteristike koje nismo imali u ekipi. Odmah se može reći da ovaj momak ima karakter, želi da pobedi i voljan je da uči. Danas se mnogo više kretao, nije se držao samo sredine, i to je bila velika prednost za njega i Juventus“, objasnio je Alegri na čemu insistira kod Vlahovića, pogotovo što od njegovog dolaska Juventus redovno igra sa dvojicom napadača.

Italijanski novinari su uporedili doprinos koji Vlahović ima na igru Juventusa sa onim što je pružao Kristijano Ronaldo u crno-belom dresu.

„Mislim da ne možete da ih poredite, prethodna sedmica je osvojila pet Zlatnih lopti, dok je Vlahović na početku karijere. Dobra utakmica nije dovoljna, potrebna vam je ogromna mentalna snaga, a on je tek na početku svog putovanja“, postavio je Alegri stvari na svoja mesta.

Alegri je ranije tokom sezone isticao da Juventus nije kandidat za Skudeto, a mišljenje nije promenio ni nakon poslednje pobede, iako je njegov tim smanjio zaostatak za Milanom na sedam bodova.

„I dalje sam ubeđen da će biti potrebno najmanje 84-85 bodova za osvajanje Skudeta. Naš cilj je da završimo među prva četiri i moramo da budemo dosledni, jer tu su Atalanta, Fiorentina, Lacio takođe, borbu za titulu će voditi tri tima iz vrha“, poručio je trener Juventusa.

Alegri se, pak, slaže sa konstatacijama da je igra Juventusa u psolednje vreme bolja, kvalitetnija i produktivnija.

„Fudbal je vrlo jednostavan, treba samo da dodelite igračima uloge u kojima mogu najbolje da pokažu svoje vrline. Mi to nismo uspevali da učinimo četiri ili pet meseci, pa smo morali da se prilagodimo, ali smo se zadržali među prva četiri i videćemo šta će se desiti“, završio je sa izlaganjem Maks Alegri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari