Almerija nastavlja da obara negativne rekorde u Primeri 1Foto: EPA-EFE/Carlos Barba

Almerija nastavlja da obara negativne istorijske rekorde u dugih 95 godina postojanja LaLige.

Nakon sinoćnjeg remija kod kuće protiv Atletik Bilbaa, te četvrte odigrane utakmice bez golova u poslednjih pet mečeva na domaćem terenu, ekipa Almerije je upravo postavila negativan rekord koji je do ovog ponedeljka delila sa Sportingom iz Hihona iz sezone 1997-98.

To je prvi tim u čitavoj istoriji domaćeg takmičenja koji je u prva 24 kola jedne sezone bez ostvarene pobede (0 pobeda, 7 remija i 17 poraza).

Ipak, istina je da ima bod više nego što je ekipa iz Hihona imala u istoj ovoj fazi šampionata, koja je na kraju završila sa ukupno 13 osvojenih poena i u Drugoj ligi.

Ali to nije jedini rekord koji je Almerija postavila nakon poslednjeg meča koji je bio za zaborav.

Upravo su izjednačili najgori niz uzastopnih utakmica bez pobede (27), uzimajući u obzir i prethodnu sezonu u kojoj su poslednji put slavili i to 20. maja 2023. protiv Majorke rezultatom 3:0 na svom terenu.

Levante je takođe imao niz od 27 utakmica bez pobede između aprila 2021. i januara 2022. godine, te su po tom pitanju to dva najgora tima u istoriji LaLige.

A najgore od svega je to što je, uprkos tome što su mogli da pobede u meču protiv Atletika, kao što su pre izvesnog vremena mogli da pobede i nekoliko drugih timova ukljujući i Real, osećaj da je nemoguće videti pobedu tima iz Andaluzije, odnosno način na koji bi do nje došla.

Prva pobeda u sezoni još uvek nije stigla i čini se da će negativni istorijski rekordi nastaviti da se množe na konto ekipe sa juga Španije, te da će biti praktično nemoguće u ovoj sezoni trijumfovati.

Almeriju neće pamtiti po ispadanju ove sezone, pošto su tokom istorije gotovo svi timovi ispadali iz elitnog društva, već će je sa stidom sećati kao najgoreg tima u istoriji Prve lige, kao i po mečevima bez pobeda i možda u pogledu najmanjeg broja osvojenih bodova kada se konačno spusti zavesa na sezonu 2023/2024 u Španiji, piše madridski list Marka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari