Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu u Finskoj. Ona je trijumfovala na trci u vremenu od 4:05:69 minuta i na taj način postavila lični, nacionalni i rekord šampionata. Ona je takođe ovom pobedom obezbedila učešće na Svetskom prvenstvu koje je na programu od 10. do 18. avgusta u Moskvi.


Terzićeva je istrčala trku u Finskoj na vrhunskom nivou. Postignutim rezultatom popravila je lični rekord za skoro dve sekunde, što samo pokazuje nivo njenog napretka ove sezone. Amela je takođe popravila državni rekord za 79 stotinki, pošto je prethodno najbolje vreme postavila Marina Munćan koje je iznosilo 4:06.48.

Amela Terzić je tako osvojila svoju 10. medalju na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima, a prvakinja kontinenta postala je četvrti put. Na Svetskom prvenstvu u Barseloni prošle godine bila je druga u trci na 1.500 metara, dok je na Evropskom šampionatu u Talinu osvojila dva zlata, ponovo na 1.500 i na duplo dužoj deonici. Drugo mesto i srebrnu medalju na današnjoj trci osvojila je Nemica Korina Harer (4:07.71), dok je bronza pripala Lori Mair iz Velike Britanije (4:08.19).

Emir Bekrić: Ispunio sam životni san

– Ostvario sam životni san. Ispunio sam dva cilja, kada je bilo najbitnije. Sada imam rezultat koji me svrstava u elitu. Ponosan sam na sebe i svoj tim. Verovatno ću kroz par godina postati svestan šta sam uradio. Srpska kraljica sportova se vraća na velika vrata. Ostvario sam sve ciljeve koje sam zacrtao za ovu godinu. Moskva mi je sledeća stanica. Znam da već sada mogu da istrčim 48.40 i taj rezultat će vremenom doći – izjavio je Emir Bekrić za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari