Arsović i Babić najbolji strelci Beograda 1Foto: Streljački savez Srbije

Najbolji strelci Beograda za 2016. su Andrea Arsović (Partizan), u seniorskoj i Milica Babić (Palilula) u juniorskoj konkurenciji, najbolji trener je Dragan Donević (Partizan), a priznanje za najbolji klub otišlo je u vitrine Crvene zvezde, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

Streljački savez Beograda je (SSB), po tradiciji, najuspešnije strelce grada proglasio u u svečanom delu godišnje Skupštine, održane u Klubu sportista na stadionu Partizana.

Kad je o pojedinačnim priznanjima reč, SSB bira najboljeg strelca, najboljeg mladog strelca i najuspešnijeg trenera.

Andrea Arsović, evropska prvakinja i osvajač Kristalnog globusa vazdušnom puškom, je proglašenjem za najboljeg strelca glavnog grada potvrdila dominaciju, jer Streljački savez Srbije ju je nedavno izabrao za najbolju takmičarku Srbije u 2016. Andrein učitelj Dragan Donević je, takođe, najbolji trener Srbije i Beograda za 2016.

Milica Babić, koja se nalazi na studijama u SAD, je priznanje za mladog strelca „broj jedan“ Beograda u minuloj godini zaslužila osvajanjem velikog broja medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, obaranjem državnih rekorda puškom. Predvodila je juniorsku reprezentaciju Srbije puškom do ekipnog zlata na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem.

SSB je proglasio i najbolje po disciplinama. U radnom delu Skupštine usvojeni su izveštaji za prošlu godinu, plan i program rada za 2017, kao i predlog izmene Statuta Streljačkog saveza Beograda, u skladu sa novim Zakonom o sportu.

U Izveštaju o radu, koji je podneo predsednik Streljačkog saveza Beograda Mile Đapić, između ostalog, istaknuto je da je minule godine podignut kvalitet centralnog takmičenja u organizaciji SSB, Internacionalnog prvenstva Beograda, koje je održano 41. put.

Nastavljena je sponzorska saradnja sa proizvođačem oružja „Valter“, pa je beogradskim klubovima obezbeđena nabavka puški i pištolja po povoljnijim cenama. SSB je postao i sve bolji partner Sekretarijata za sport Grada Beograda, koji će u 2017. učestvovati u finansiranju termina – zakupa prostora za klubove, kao i u finansiranju trenera.

Predsednik Stručne komisije Dragan Donević je predstavljajući izveštaj o radu ovog tela naveo da je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru učestvovalo šestoro strelaca iz Beograda (Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Zorana Arunović, Dimitrije Grgić, Damir Mikec i Milenko Sebić).

Na najvećim međunarodnim takmičenjima u 2016. (Evropsko prvenstvo, svetski kupovi i finale Svetskog kupa), seniorski reprezentativci iz beogradskih klubova su osvojili šest zlatnih medalja (što pojedinačno, što u okviru ekipa), tri srebrne i dve bronzane medalje.

Mlađe kategorije su bile takođe uspešne. Na nacionalnim takmičenjima (prvenstva i finale Kupa Srbije vazdušnim i MK oružjem) beogradski mladi strelci su „pogodili“ 58 odličja.

Finansijski izveštaj govori da je poslovanje SSB u 2016. završeno sa pozitivnim saldom, prihodi su veći od rashoda. Među glavnim stavkama plana za 2017. je nastavak rada na stavljanju u funkciju strelišta „Mirjevo“. SSB je obavio sve aktivnosti oko upisa ovog objekta u katastar nepokretnosti, sada se čeka potpis odgovornih lica za upis. Nastaviće se aktivnosti na sanaciji mirjevskog strelišta, stradalog u požaru pre dve godine. Takođe, predviđen je dalji rad na projektnom zadatku izgradnje streljačke dvorane u Beogradu.

Sednici je prisustvovalo 29 od 32 delegata, odnosno predstavnici 17 od 20 klubova članova SSB. Među gostima na sednici bili su i kandidati za predsednika Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović, aktuelni predsednik SSS, i Nenad Putnik, član Nadzornog odbora. U desetominutnim izlaganjima predstavili su svoje programe članovima Skupštine SS Beograda. Izborna skupština Streljačkog saveza Srbije biće održana 21. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari