Arteta: Tim od 30 igrača nije održiv 1Foto: EPA-EFE/Andy Rain EDITORIAL USE ONLY

Trener fudbalskog kluba Arsenal Mikel Arteta rekao je danas da tim od 30 igrača nije održiv, povodom mogućih dolazaka novih igrača u letnjem prelaznom roku.

„Imamo 30 igrača u ekipi što je neodrživo, a tržište je i dalje otvoreno“, izjavio je Arteta“, preneo je Skaj.

Ekipa iz severnog Londona je povela 31 igrača na presezonsku turneju u SAD, uključujući i nekoliko igrača mlađih 21 godine, što je sprečilo iskusnije igrače da treniraju sa ekipom dve nedelje pred početak Premijer lige.

Fudbaleri Nikolas Pepe, Sedrik Soares i Albert Sambi Lokonga trenutno nisu sa timom iako su se vratili sa pozajmica, a ostalo im je još mesec dana da se izbore za mesto u timu pre završetka prelaznog roka.

Iako 41-godišnji trener nije izdvojio nijednog igrača nakon današnje pobede u prijateljskoj utakmici od 5:3 protiv Barselone u Los Anđelesu, rekao je da je neophodno smanjiti broj igrača.

„Zadovoljni smo našim timom, očigledno moramo napraviti neka poboljšanja u igri, ali sve u svemu, zadovoljan sam ekipom“, naveo je Arteta.

U prve četiri pripremne utakmice sedmorica igrača Arsenala su postizali golove.

„Ako imamo nekoga ko može da postigne 25, 30, 40 golova, to je sjajno. Danas Gabrijel Žezus nije postigao gol, ali je igrao najbolje za poslednjih par meseci. Davao je energiju, svi su bili bolji zbog njegove igre i zaista mi je drago zbog toga“, rekao je Arteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari