Atletiko Madrid šampion Španije 1Foto:Beta/AP

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su danas titulu prvaka Španije, nakon što su u gostima pobedili Valjadolid 2:1, u poslednjem 38. kolu La Lige.

Atletiko je do 11. titule u klupskoj istoriji stigao golovima Anhela Koree u 57 i Luisa Suareza u 67. minutu, dok je strelac za Valjadolid bio Oskar Plano u 18. minutu.Atletiko je zauzeo prvo mesto sa dva boda više od drugoplasiranog Real Madrida, koji je na svom terenu pobedio Viljareal sa 2:1.

Golove za Real su postigli Karim Benzema u 87. i Luka Modrić u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, dok je strelac za Viljareal bio Žeremi Pino u 20. minutu.

Viljareal je ovim porazom izgubio mesto koje vodi u Ligu Evropa, pa će se sledeće sezone kao sedmi sa 58 bodova, takmičiti u Ligi konferencija.

Pored Atletiko Madrida i Real Madrida u Ligi šampiona će sledeće sezone nastupati i Barselona i Sevilja.

Barselona je danas u gostima pobedila Eibar sa 1:0, golom Antoan Grizmana u 83. minutu, pa je sezonu završila kao trećeplasirana sa 79 poena.

Sevilja je od ranije obezbedila četvrto mesto, a svoj meč poslednjeg kola odigraće sutra na svom terenu protiv Alavesa.

U Ligu Evropa su se plasirali Real Sosijedad sa petog mesta i 62 poena, nakon što je u gostima pobedio Osasunu sa 1:0, i Betis koji je takodje u gostima pobedio Seltu sa 3:2, i tako završio kao šestoplasirani sa 61 bodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari