Ave, Nole: Kadrovi Novaka Đokovića u rimskom teniskom forumu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/MATT TURNER

Organizatori turnira iz masters serije u Rimu, poslednjeg od tri značajna iskušenja na šljaci u susret vrhuncu na Rolan Garosu, mogu da budu prezadovoljni jer je najbolji teniser sveta Novak Đoković u biranju izazova u koje ide rešio da posle ohrabrujućih igara u Monte Karlu odustane od Madrida, a da igra na Apeninima.

Šestostruki osvajač, pošto je prvi nosilac, biće slobodan na početku, a startovaće od drugog kola i duela s pobednikom meča Rusa Romana Safiulina (39. na svetskoj listi), koga je savladao u Monte Karlu, i Francuza Korentena Mutea (83), „srećnog gubitnika“ iz kvalifikacija.

Od dolaska u večni grad Đoković pleni pažnju kao teniski Cezar kojeg pozdravlja plebs koji se klanja njegovoj igračkoj veličini.

 

 

 

 

 

Trenirao je i sa Bugarinom Grigorom Dimitrovom i sa Dancem Holgerom Runeom, koji ga je prošle godine u četvrtfinalu rastavio od rimskog trona.

 

 

 

 

Trenutke mimo terena koristi da neguje drugarske odnose s drugim teniserima i imidž velikog šaljivdžije, što ostali prihvataju sa simpatijama.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari