Banja Koviljača: Medalja i u Pragu za karatistkinju Brankicu Negovanović 1Brankica Negovanovic Foto: facebook.com

Karatistkinja Brankica Negovanović, reprezentativka Srbije i članica KK Šampioni iz Banje Koviljače, osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom u Pragu, u konkurenciji mlađih seniorki do 55 kg.

Posle osvajanja zlatnog odličja na Balkanskom prvenstvu, ovo je druga medalja koju je Brankica osvojila u konkurenciji mlađih seniorki, prenose Lozničke Novosti.

Do mesta na pobedničkom postolju nije bilo lako stići, moralo se proći kroz pet borbi sa veoma jakim protivnicama.

Brankica je pobedila takmičarke iz Ukrajine i Španije pa sa tesnih 1:0 u poslednjim sekundama meča izgubila od Mađarice, koja joj je ulaskom u finale omogućila da se vrati na tatami i da se u repasažu sa karatistkinjom iz Portugalije bori za priliku da osvoji odličje. U meču za treće mesto Brankica je uspela da savlada jako nezgodnu protivnicu iz Slovačke sa 1:0.

– Nije bilo nimalo lako doći do borbe za medalju, imala sam pet teških mečeva u kojima sam se borila sa protivnicama koje su medalje osvajale u i konkurenciji seniorki. Zadovoljna sam svojim nastupom, uz malo sportske sreće, možda sam mogla i do finala – rekla je Negovanović za Lozničke Novosti, po povratku iz Češke, sa prvenstva na kojem je učestvovalo skoro 1.100 takmičara iz 48 zemalja.

U narednom periodu neće imati mnogo vremena za odmor, pošto je u oktobru očekuje Svetsko prvenstvo za mlađe seniore u Turskoj, tako da će leto biti obeleženo pripremama za to veliko takmičenje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari