Barselona nadskočila Real: Madriđani izgubili derbi u susret seriji duela sa Partizanom 1EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Košarkaški El klasiko pripao katalonskoj ekipi – 97:82, uz mnogo viđenih slabosti Madriđana.

Barselona je večeras bila ubedljiva protiv svog večitog rivala Reala. u 27. kolu košarkaškog prvenstva Španije – 97:82 i preskočila ga na drugom mestu ACB lige.

Ovo je bio šesti poraz Kraljevića u sezoni, za novo komplikovanje trojne šampionske trke sa Blaugranom i Baskonijom, ali i dobar signal Partizanu pred četvrtfinale Evrolige

Real je zakazao u ofanzivnom skoku (8/16), bio je u velikom deficitu i sa izgubjenim loptama (26/42), pa je uprkos egalu na poluvremenu na kraju platio ceh svojih slabosti.

Barselona je prelomila meč u trećoj četvrtini, kada je stekla dvocifrenu prednost, na šta se nadovezao veliki defanzivni pad gostiju u zadniih 10 minuta večitog derbija.

Najefikasniji igrač susreta bio je Nikola Mirotić sa 23 poena, pratio ga je Tomaš Satoranski sa 18 pogodaka i osam asistencija, Nikola Laprovitola je dodao 14, a Sertah Šanli 12 poena.

Tamna strana velikog trijumfa su teška povreda Aleksa Abrinjesa (verovatno je u pitanju koleno), te, na isti način, iznuđeni izlasci sa terena Jana Veselog i Korija Higinsa,

U ekipi Reala prednjačio je Džanan Musa sa 23 poena, Geršon Jabusele ubacio je 19, a granicu od 10 poena prešao je samo još Adam Hanga (11). Sve to u susret duelima sa Partizanom.

Crno-beli i Real nadmetaće se za mesto na majskom Fajnal-foru Evrolige u Kaunasu, a prvi u nizu mečeva zakazan je za 25. april na Pirinejima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari