Bekenbauer ambasador projekta "Fudbal za prijateljstvo" 1Franc Bekenbauer Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer učestvovaće u finalnom programu najvećeg svetskog društveno-odgovornog projekta u sportu za decu tokom finala Lige šampiona u Madridu, od 28. maja do 2. juna, saopšteno je danas.

Bekenbauer koji je globalni ambasador projekta „Fudbal za prijateljstvo“, rekao je da mu je velika čast što je pozvan da i ove godine učestvuje u najvećem međunarodnom društveno-odgovornom projektu za decu kompanije Gazprom.

„Vrednosti koje zastupaju mladi učesnici iz brojnih zemalja su vanvremenske. Bez jednakosti, dobronamernosti i pravičnosti-skladan svet je nezamisliv“, rekao je Bekenbauer.

Prestonica Španije će pored finalnog meča Lige šampiona, ugostiti i preko 800 učesnika završnih aktivnosti projekta „Fudbal za prijateljstvo“, mladih fudbalera ili novinara uzrasta do 12 godina iz celog sveta.

„Odgajati decu u duhu saradnje i komunikacije je glavni cilj, jer je mogućnost postizanja kompromisa, nalaženja zajedničkog jezika sa onima koji su različiti od vas ključ za postizanje životnog uspeha, bez obzira da li će se opredeliti za poziv profesionalnog sportiste ili bilo koji drugi“, rekao je Bekenbauer.

Popularni „Kajzer Franc“ u Madridu će se družiti s mladim učesnicima projekta Fudbal za prijateljstvo, prenoseći im svoje bogato sportsko iskustvo, interesantne primere iz profesionalne karijere i deleći znanje o tome kako postići velike uspehe, dragocena za one koji tek počinju da se bave fudbalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari