Beograd kandidat za Svetsko prvenstvo u atletici 1Foto: Beoinfo

Beograd će u naredna tri dana biti domaćin velikog sportskog takmičenja, 34. Evropskog prvenstva u atletici, na kome će učestvovati najbolji evropski atletičari, rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali na konferenciji za novinare .

Ovom prilikom najavljeno je da će Beograd biti kandidat i za Svetsko prvenstvo 2020. godine. Gradonačelnik je naveo da će Beograd, osim velikog broja evropskih sportista, primiti na hiljade gostiju koji će samo zbog ovog sportskog spektakla posetiti srpsku prestonicu.

– Veliko je zadovoljstvo što ćemo sada imati priliku da po prvi put iskoristimo i malu halu Kombank arene, koju smo za ovu manifestaciju uspeli da završimo, a koja će nakon ovog događaja biti na raspolaganju malim sportovima, deci i sportisitma Beograda. Ovo je i prilika za promociju grada Beograda i sporta. Drago mi je što su i čelnici evropske atletike primetili da je Kombank arena u poslednjih 20 godina najlepše mesto na kome se održava ovakva manifestacija. U toj dvorani smo prošle godine organizovali Evropsko prvenstvo u vaterpolu, potom se tu igrao mali fudbal, a sada je prelepa hala za atletiku. Beograd je pokazao da je sposoban za ogranizaciju ovako velikih događaja – istakao je Mali i pozvao građane da posete Kombank arenu i bodre sportiste.

Siniša Mali, koji je i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije, zahvalio je Evropskoj atletskoj federaciji na ukazanom poverenju da baš ovaj događaj bude organozovan u Beogradu. Bez Atletskog saveza Srbije, dodao je Mali, i svih uspeha domaćih atletičara, Beograd ne bi ni dobio ovu mogućnost.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zahvalio je na pomoći Vladi Srbije, Ministartsvu omladine i sporta, Gradu Beogradu sa gradonačelnikom na čelu da se održi Evropsko prvenstvo u Beogradu.

– Pričao sam da će biti jedno od najbolje organizovanih evropskih prvenstava ikada, a sada smo sve te sumnje razbili. Biće prvenstvo sa najviše pojedinaca u istoriji naše zemlje, učestvovaće više od 800 atletičara, akreditovan je veliki broj medija širom Evrope i sve je spremno za veliki događaj – rekao je Jevrosimović i dodao da će Beograd biti kandidat i za Svetsko prvenstvo 2020. godine.

Prvi čovek Evropske atletske federacije Sven Arene Hansen poručio je da je Kombank arena najbolja zatvorena dvorana u kojoj je bio u životu.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Beogradu, želim da zahvalim gradonačelniku Siniši Malom na sjanoj organizaciji. Bio sam na mnogo šampionata od 1996. godine i video mnogo dvorana, ali Arena u Beogradu je najbolja. Prvi put sam u Srbiji i oduševljen sam – rekao je Hansen.

Direktor Ateltskog saveza Srbije Slobodan Branković je naveo da je u poslednje dve godine urađeno mnogo kako bi Beograd i arena mogli da prime više od 5.000 ljudi. Kako je naveo, kraljica sportova je i zaslužila ovakav tretman.

Evropsko prvenstvo u atletici, 34. po redu, počinje sutra i trajaće do nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari