Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije zakazao je početak priprema za Svetsku ligu 2007. godine za 3. maj, kada će se reprezentativci okupiti u tradicionalnoj bazi – beogradskom hotelu „M“.
– Na početak priprema, od pozvanih 19 igrača, neće doći Ivan Miljković i Andrija Gerić, kojima je posle dugogodišnjeg igranja za reprezentaciju, ali i za klub, neophodan odmor, pa će se pripremama priključiti naknadno.

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije zakazao je početak priprema za Svetsku ligu 2007. godine za 3. maj, kada će se reprezentativci okupiti u tradicionalnoj bazi – beogradskom hotelu „M“.
– Na početak priprema, od pozvanih 19 igrača, neće doći Ivan Miljković i Andrija Gerić, kojima je posle dugogodišnjeg igranja za reprezentaciju, ali i za klub, neophodan odmor, pa će se pripremama priključiti naknadno. Neće se pojaviti ni Ivan Ilić, koji igra za svoj klub u plej-ofu šampionata Austrije, pa je dogovoreno da dođe na pripreme jedino ukoliko bude neophodno. U zavisnosti od obaveza prema klubovima, u ovom trenutku je nezahvalno reći da li će se na prozivku javiti Marko Podraščanin, Marko Samardžić, Bojan Janić i Nikola Kovačević. Takođe, Starović i Podraščanin će trenirati sa seniorima do početka priprema juniorske reprezentacije, a po završetku kvalifikacija za svetsko prvenstvo će nam se ponovo priključiti – istakao je Kolaković.
Naši reprezentativci će trenirati u Beogradu do 15. maja, kada je predviđen odlazak u Italiju, gde će odigrati dve prijateljske utakmice u Parmi (sreda, 16. maj u 20.30) i Salsomađoreu (petak, 18. maj u 18.00), protiv selekcije domaćina.
– Napravljen je plan i program rada. Problem možda predstavlja to što nećemo biti kompletni tokom pripremnog perioda, ali ovo nije prvi put da se tako nešto dešava. Naprotiv, s tim problemom se reprezentacija suočava svake godine. Sastav je izmenjen, mlad i čini mi se, još više, neiskusan. Ipak, siguran sam da ćemo raditi najbolje što možemo, jer nam je cilj da budemo što spremniji za početak Svetske lige. Nadam se da to što nećemo biti kompletni neće uticati na ritam treninga – objasnio je Igor Kolaković.
Prvu utakmicu u Svetskoj ligi 2007. reprezentacija Srbije će odigrati u Moskvi, protiv Rusije, 26. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari