Bez posledica od gola skoro s centra: Srbija i treći put uzastopno u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za kadete 1Foto: Marko Spasojevic/Starsport

Na istom igralištu na kojem su izabranici Dragana Stojkovića i uprkos pobedi s 1:0 ostavili bled utisak u prijateljskoj utakmici s Kiprom pre dva meseca mlađi uzrasti reprezentacije Srbije su osvetlali obraz.

Na stadionu „Georgios Karapatakis“ u Larnaki, domu kiparskog vicešampiona AEK-a, tim koji predvodi Jovan Damjanović je s 3:1 savladao domaćina 21. evropskog kadetskog fudbalskog prvenstva za igrače do 17 godina.

Pošto je ostvarena pobeda i protiv Ukrajine (1:0) u prvom kolu u takmičenju po grupama, naše nade su se probile u četvrtfinale.

 

U susretu s Češkom u poslednjem kolu, u nedelju 26. maja (19.30 časova), odlučivaće se o prvom mestu.

Iako je Srbija bila bolja, Kipar ju je sasekao u 34. minutu golom skoro s polovine. Domaći igrač Petros Joanu nije časio časa posle greške naše odbrane da savlada Vukašina Jovanovića.

Sekund pre poslednjeg zvižduka sudijske pištaljke u prvom poluvremenu poravnao je „devetka“ Mihajlo Cvetković.

 

Razlika u kvalitetu je potvrđena u drugom poluvremenu.

U 53. minutu je pogodak postigao kapiten Viktor Stojanović, a deset minuta kasnije i Vasilije Kostov.

 

Srbija je četvrtfinalista bila i na prošla dva šampionata: u Izraelu 2022. je ušla i u polufinale pošto je savladala Dansku, a 2023. u Mađarskoj je izgubila od Poljske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari