Da je bilo više sreće, takmičarka kluba „adidas Runners Beograd“, mogla je i do zlata, ali se u završnici trke dogodila povreda, navodi se u saopštenju.

– Vodila sam na trci u polumaratonu do tog 17. kilometra, kada sam doživela povredu prstiju. Osetila sam snažan bol, potom i toplinu u patikama, i pretpostavila sam da je u pitanju rana na prstima. Srećom, patike su me spasile ozbiljnijih posledica, ali jedva da sam mogla da hodam, a kamoli da trčim – rekla je Cvijanović.

Uprkos svemu, nije ni pomišljala da odustane.

– Nije mi to padalo na pamet. Vredno sam se spremala u klubu za ovaj događaj i želela sam da dam sve od sebe da završim trku, pa kako god da bude. Na kraju sam bila treća, što je priličan uspeh.

Posle završetka takmičenja, čarapa na desnoj nozi je bila pune krvi.

– Takve stvari se dešavaju na maratonima. Jeste bolno, ali to je deo cene koju plaćamo da bismo se bavili sportom koji najviše volimo – ispričala je.

Cvijanović je bila deo jedne od najvećih trkačkih grupa iz Beograda na Ljubljanskom maratonu, „adidas Runners“, koja je brojala preko 100 takmičara. Svi su pružili maksimum, neki su ostvarili lične rekorde, ali su sve vreme delovali kao pravi tim, bodreći se međusobno, što je i jedini recept za uspehe. Dovoljna potvrda timskog duha je u tome što je ček za osvojeno treće mesto Biljana potrošila tako što je častila sve drugare na putu ka Srbiji iz Slovenije.