Biti prvi i izbeći "grupu smrti" 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Ne bi valjalo da najbolji fudbaleri Srbije na osnovu sadašnjeg plasmana u Ligi nacija dobiju rivale u kvalifikacijama za EURO 2024.

Ko zna šta sve može da se dogodi i preokrene u septembarskom delu Lige nacija, ali dobro je da Orlovi znaju zbog čega je važno da završe kao prvi u njihovoj grupi B divizije. I činjenica da se i dalje pitaju za svoj položaj na žrebanju kvalifikacionih grupa za sledeće prvenstvo Evrope, jer im nikako ne odgovaralo da ostanu iza Norveške.

Ukoliko ne uspeju u tom misiji onda će selektor Dragan Stojković i njegovi izabranici izvisiti za ulazak u drugi šešir, tj ostati u trećem i možda završiti u nekoj grupi s prefiksom smrti. Konkretno, da je trenutni plasman konačan postojala bi opasnost da na istom mestu budu spojeni sa nekom od 10 selekcja iz prvog šešira, gde su posle junskih mečeva: Holandija, Danska, Španija, Mađarska, Portugal, Belgija, Hrvatska, Italija, Austrija i Češka (Nemačka se ne računa jer je domaćin Evropskog prvenstva).

Iz drugog šešira bi im, mao najopasnije, pretile Francuska i Engleska, ali i kvalitetni timovi kao Švajcarska, Vels, Norveška i Ukrajina, dok bi lakši rivali bile Bosna i Hercegovina i Izrael. U četvrtom šeširu bi bile Turska, Slovenija, Grčka, ali potencijalno i Rusija, pod uslovom da joj budu ukinute sportske sankcije.

U duhu razmišljanja šta bi bi bilo kada bi bilo, Orlovima bi mogla da zapadne najteža konkurencija tipa Španija, Francuska, Srbija, Turska i neko iz petog i eventualno šestog šešira, poput Azerbejdžana.

No, sve se to da izbeći pobedama nad Norveškom i Švedskom u preostaloim mečevima LN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari