Bjeković o smrti Elznera: Voleli ga u Zvezdi, poštovali u Partizanu 1Foto: STARSPORT (Arhiva)

Čuveni defanzivac Crvene zvezde Marko Elzner (61) preminuo je juče u Ljubljani posle duge i teške bolesti.

Slovenački mediji preneli su vest da je umro “jedan od najvećih ljubimaca navijača Crvene zvezde”, kao i da je bio “poznat od Triglava do Vardara”.

Karijeru je započeo u Olimpiji 1977, a u Crvenu zvezdu je stigao kao rešenje za defanzivnog vezistu 1983. godine. Posle sjajnih partija u poslednjoj liniji odbrane u tandemu sa Srećkom Katanecom na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Anđelesu (Jugoslavija osvojila bronzu) treneri su počeli sve više da ga prepoznaju kao libera. Glavna prednost u odnosu na ostale defanzivce bila mu je što je imao savršenu tehniku i umeo je da bez strah prenese loptu na protivničku polovinu.

Tvrdio je da su na njegov fudbalski razvoj najveći uticaj imali otac koji je bio fudbalski trener, Branko Elzner, kao i poznati stručnjaci Dušan Varagić i Vukašin Višnjevac. Tadašnji trener Partizana (kasnije i sportski direktor) Nenad Bjeković ne krije da je želeo da ga vidi u crno-belom dresu.

– Želeo sam da iz Olimpije dođe u Partizan, ali je njegova odluka ipak bila da ode na drugu stranu Topčiderskog brda. Bio je zvezdaš i tu se ništa nije moglo učniti. Svi znamo da je kao igrač bio izuzetan i jedan od najvećih, ali ja moram naglasiti i da je bio veliki čovek. Voleli su ga u Crvenoj zvezdi, ali su ga isto tako poštovali svi u Partizanu. On je to zaslužio ne samo svojim igrama već odnosnom prema saigračima, ali i protivnicima koje je uvek uvažavao — rekao je Nenad Bjeković za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari