Bjeković smenio trojku iz vrhuške Saveza 1Foto: Nenad Mihajlovic

Zamenik (nepostojećeg) predsednika Fudbalskog saveza Srbije doveo je nove ljude umesto Dušana Mrakića, Dragana Ilića i Saše Bajčetića.

Odluka o kadrovskim rokadama u Izvršnom odboru FSS objavljena je u vanrednom izdanju „Fudbala“, samo nekoliko sati posle žučne rasprave na sednici vanredne Skupštine nacionalnog Saveza, na kojoj su usvojeni novi Statut i raspisani iznori na svim nivoima fudbalske Srbije,  ali bez vremenske odrednice istih.

„Koristeći statutarna ovlašćenja, zbog stvaranja uslova za efikasnije funkcionisanje Izvršnog odbora FSS, imajući u vidu da su pojedini članovi IO FSS u proteklom periodu, usled različitih okolnosti izostajali sa sednica, zamenik predsednika doneo je ovo rešenje“, stoji u obrazloženju odluke, s potpisom bivšeg sportskog direktora Partizana sa najdužim stažom na toj funkciji.

Kako je ova odluka konačna i na nju nije moguće uložiti žalbu, potencijalni kandidat za naslednika Slaviše Kokeze na čelu FSS, deo čaršije tvrdi i vrlo verovatno novi predsednik fudbalske Srbije, već je uvrstio novu trojku u IO FSS. I to Dejana Filipovića  (na čelu Sudijske komisije), Dejana Ramovša (generalni sekretar Zajednice klubova Superlige i Prve lige) i manje poznatog Aleksandra Mijailovića.

Upućeni u previranja u dpomaćem fudbalu ovo vide kao obračun sa neistomišljenicima zamenika predsednika i generalnog sekretara FSS, Jovana Šurbatovića. Bez otpora (na svim poljima) vrlo uticajnog selektora A reprezentacije Dragana Stojkovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari