Bogdan Bogdanović u krizi 1foto EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Prošla sezona je bila berićetna za Atlantu, međutim start tekuće definitivno ne obećava. Houksi su u Džordžiji poraženi od Jute (98:116) što je bio njihov čak četvrti na poslednjih pet utakmica. Oklahome je, istovremeno, uspela da „okrene“ Lejkerse u Los Anđelesu (107:104).

Nekarakteristično loše izgledaju Houksi od starta sezone. Ekipa koja je nukleus tima zadržala i samo ga dodatno oplemenila, pre svega dolaskom iskusnog centra Gorđija Đenga, ima velikih problema u napadu.

Asovi poput Treja Janga, Džoa Kolinsa, Danila Galinarija i Bogdana Bogdanovića trebalo bi da predstavljaju garanciju konstantne napadačke produkcije, međutim posle uvodnih devet mečeva Houksi su na skoru 4-5, sa procentima šuta za tri od svega 33 odsto.

Atlanta ima tek 18. napad u Ligi, a prema broju timskih asistencija na 17. je mestu (23,4).

Bogdanović se uklopio u napadačko sivilo, i protiv Jute je bio neubedljiv sa osam poena, imavši, pritom , svega šest pokušaja iz igre, što je veoma malo, s obzirom na to da bi srpski as trebalo da bude primarna opcija na poziciji dva.

Bogdanović je na proseku od 11,2 poena; za tri šutira dobrih 42 odsto, ali je ubacio 17 trojki na devet utakmica. Još zabrinjavajući je učinak Treja Janga, prvog asa ekipe, koji je na svega 25 odsto uspešnosti za tri poena, dok je Kevin Herter u velikoj krizi, jer kao isprofilisani šuter sa distance ima mizernih 20 odsto uspešnosti.

Ni defanzivno Houksi nisu bili na nekom visokom nivou, naročito protiv Jute u drugom poluvremenu. Džezeri su u poslednjoj doenici ubacili čak 41 poen.

Kuriozitet je da je Oklahoma jedine dve pobede od starta sezone ostvarila protiv Lejkersa. Tanderi su slavili u Los Anđelesu nakon proekreta i tako iskoristili neigranje Lebrona Džejmsa.

Lejkersi su vodili tokom tri četvrtine meča, ali su velikim padom u igri tokom poslednje deonice ispustili dvocifrenu prednost i pretrpeli četvrti poraz u sezoni.

Rasel Vestbruk je na tri i po sekunde do sirene imao priliku da meč odvede u prožetak, ali je promašio šut za tri poena.

Na pobedničkoj strani istakao se pomenuti Gildžos-Aleksander sa 28 poena, dok je naš Aleksej Pokuševski za deset minuta provedenih na parketu ostao bez košgeterskog učinka, uz šut iz igre 0/4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari