Bjelica posle poraza od Argentine: Pokušali smo da pobedimo, ali na pogrešan način

Ostavite komentar


    1. Pa baš je i mogao da nađe malo vremena da pozove nekog od košarkaša, da mu kaže: sine, pobedite te Argentince.

  1. Bjelice, hvala što preuzimaš odgovornost, to je lepo vaspitanje, naročito u ova vremena trijumfa osionosti i bezobzirnosti.
    No, to je tek slaba uteha, to nam ne treba zaista, to nije ono na šta su nas obavezale neke ranije generacije.
    Nad prolivenim mlekom ne vredi plakati.
    Imali smo zvezdane trenutke naše košarke u ona vremena kada su naši igrači išli u raj, pardon, u NBA samo iznimno – kada bi se približili krovu sveta.
    Danas ostvarenje snova dolazi nešto ranije, zasluženo, ali ne nadljudskim postignućima zasluženo. Realno, kada imaš dosta da izgubiš povredom, nije ti baš zavrat da se cimaš. Ne kažem da se treba cimati tek tako radi opravdanja, ali govorim o mentalnoj zadršci, nalik onoj kada čovek vozi nov automobil koji je jedva kupio.
    Ne uzimajte proverene i dokazane, dajte neke nove, gladne, koji još nemaju šta da izgube, a imaju sve da dobiju.
    Dajte one koji su odbijeni, kojima je ponos povređen, koji su žedni pravde za sebe! Ovi naši igrači su ostvareni, šta će njima ovo? Kako bi im promenilo život da od Amera izgube u polufinalu, pa čak i u finalu? Ne značajno.
    Šaljimo neke momke u koje niko osim njih samih i selektora ne veruje.

    1. Sale, brate, koliko Srbija ima stanovnika? A koliko košarkaša? Koliko mlade intreresuje sport i treniranje? Ili ih više zanima da prate kojekakve…

  2. Gospodine Bjelica ti si jedan od glavnih krivaca za poraz pored Djordjevića. Prvo ti si na četvorci bio nula. Niti skok niti prodor a šutirao katastrofalno za tricu. Naravno da Djordjeviću nisu trebali niti Birčević niti Simonović a pitanje pleja je katastrofa. On ne poziva Kalinića koji jedini može nešto da uradi na četvorci i nedovića koji jedini može da pogodi trojku a poveo statiste sa jakom ekipama a da ne govorim o pogrešnoj taktici i u napadu i u odbrani. Koliko smo bili deficitarni na šutu sa poludistance i za trice pokazuje situaciju kada Jokić tri puta omogućava Joviću da bude sam na šutu ali Jović uporno daje Jokiću iako oko Jokića trojica argentinaca. Micić je posbna priča. Iskreno ako ovako bude i dalje igrao za reprezentaciju ja ga više ne bih ni pozivao.

    1. Sram vas bilo za komentar u vezi Micica…pa informisite se zasto. Decko je imao smrtni slucaj naj milije osobe…

  3. Da li ce Vucic da se isto izvine?
    Nije fer da samo docekuje pobednike je ron je precednik svoh gradjana Srbije.

  4. Realno, koncepcija tima i igre se posle Španije raspala na individualne kvalitete, što je uslovilo do zla boga sporu i dosadnu pozicionu igru bez trunke maštovitosti. Samopozdanje igrača na minimumu, strah od greške na maksimumu. Slično nam se desilo sa Dudom Ivkovićem. Preterano očekivanje od orlova donosi nam poprilično razočarenje i frustraciju. Nisu momci krivi nešto treba da se menja u konceptu igre naše reprezentacije. Lako je Jokiću u NBA da bude virtuoz kad pored sebe ima 4. atlete vazda spremne da polete. Priča koja je stvorena sa reprezentacijom je bila lepa al je stvarnost bila neumoljiva i sve pokvarila. Samo bi Vučić mogao medijski da ishendluje neka opravdanja, vađevine, i tako nas skoli osećanja suprotnog od poraza a tako daleko od pobede. Srbija idemo dalje i onako ćemo zaboraviti sve za koji dan.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.